KLIK TABUNG 2, TQ

Thursday, 16 October 2014

Merdeka Suda & Lets Counting Stars !!!!!

Yea3....PT3 dah pun habis,  Jadi boleh layan lagu giler2 ni hari ini !


" And I feel something so wrong
By doing the right thing
I couldn't lie, couldn't lie, couldn't lie
Everything that drowns me ...makes me wanna fly "


Sambil tu boleh ikut menari2 berexercise sekali ...
Tapi kalau duk umah kondo, apartment or yg bertengkek2 tu jangan lebih2 pulak
Takut roboh pulak ler lantai rumah, tak ke haru nanti kih3

Wednesday, 15 October 2014

Damai & Menenangkan Jiwa !

Rasa macam dah tersuka pulak dengan kombinasi 2 warna ini, Purple & Green. Memang sesuatu yang mendamaikan.  Rasa sangat2 tenang aje jiwa ni. Lagi2 waktu peperiksaan sekarang ni.....Doakan saya yer !

(pic2 ehsan google image ) n3 auto publish 

Sunday, 5 October 2014

Salam Aidil Adha Buat Semua !

HIKMAH AIDILADHA ( Kredit Sini )

  • Hari menyatakan kesyukuran dengan melakukan kebaikan.
  • Meninggalkan perkara yang mendatangkan kemurkaan Allah seperti maksiat, kesombongan, pertengkaran, bermasam muka dan sebagainya.

Raya, raya juga, tapi saya kena korbankan juga rasa nak beraya sakan tu, sebab nak berexam ler pulak minggu depan. In Shaa Allah, moga2 dipermudahkan jalan buat saya nanti !  

( ehsan google ) 

Salam Aidil Adha Dari Saya Sekeluarga. Moga apa jua pengorbanan dan apa yang telah kita korbankan hari ini, mendatangkan sesuatu yang baik dan ada ganjaran menanti untuk kita dikemudian hari. Amin2

n3 auto publish 

Thursday, 2 October 2014

All About Jennifer Lawrence !

Kenal tak Jennifer Lawrence ni ?.  Suka jugak tengok dier specially dalam "The Hunger Games " sebab dalam cerita ini watak dier benar2 lain & terbaik lah !... 


 " Kata .wikipedia. ceritanyer........Jennifer Shrader Lawrence (born August 15, 1990)is an American actress. Her first major role was as a lead cast member on the TBS sitcom The Bill Engvall Show (2007–09). She subsequently appeared in the independent films The Burning Plain (2008) and Winter's Bone (2010), for which she received her first Academy Award for Best Actress nomination; at the time, she was the second youngest person to receive a nomination in the category.
At age 22, Lawrence's performance as Tiffany Maxwell in the David O. Russell-directed romantic comedy Silver Linings Playbook (2012) earned her several awards, including the Golden Globe Award for Best Actress (Musical or Comedy) and the Academy Award for Best Actress, making her the second-youngest Best Actress winner at the Oscars.
For her supporting role in Russell's comedy-drama American Hustle (2013), she was awarded the Golden Globe Award, the BAFTA Award and received a third Academy Award nomination, all for Best Supporting Actress.[3][4][5][6]
Lawrence is also known for playing Raven Darkhölme / Mystique in the superhero film X-Men: First Class (2011) and its sequel X-Men: Days of Future Past (2014). Beginning in 2012, she gained international fame for playing the leading heroine, Katniss Everdeen, in the popular The Hunger Games film series, which established her as the highest-grossing action heroine of all time."


Huh, hebat juga dier ni kan !.  Selain aktif dengan kerja2 kebajikan....

" Lawrence is active in charities such as the World Food Programme, Feeding America, and The Thirst Project. She organized an early screening of The Hunger Games: Catching Fire to benefit Saint Mary's Center, a special disabilities organization located in her hometown of Louisville, Kentucky, and raised more than $40,000 for the cause. Lawrence is an official ambassador of the Special Olympics, the world's largest sports organization for children and adults with disabilities.Lawrence has created an organization called the Jennifer Lawrence Foundation, which supports charities such as the Screen Actors Guild Foundation and Do Something."

 Tapi suka tang bakat lakonan dier ajelah, tang seksi2 meksi tu, idak ler teman minat, kih3..!

( n3 auto publish je ni , so blog x sunyi sepi ! )

Wednesday, 1 October 2014

Resepi Bubur Nasi Mudah !

Meh jengok sini. Saya nak kongsikan resepi Bubur Nasi Simple Mudah Delicious Yummy bersama bilis goreng Terbaik!!! Hehehehe
Antara bahan yang diperlukan ialah :
  -Beras 1/2 cawan
  -Dada ayam 2 potong
  -Sebiji bawang merah (dicincang)
  - 3 ulas bawang putih (dicincang)
  -Sedikit minyak
  -Air yang banyak ( 1 litre )
  -Satu kiub ayam
  -Garam
  -Daun bawang, Daun sup( Ikut suka)
Cara2nya :
1- Tumis bawang putih dan bawang merah. Pastikan menggunakan sedikit minyak sahaja.
2- Apabila sudah naik bau masukkan beras dan air. Kalau nak masak cepat anda boleh blend dahulu beras tu supaya masa untuk memasak dapat dipendekkan.
3- Kemudian masukkan kiub ayam dan dada ayam yang dipotong kecil.
4- Apabila sudah hampir masak masukkan garam secukup rasa.
5- Apabila sudah siap boleh letaklah daun sup dan daun bawang.

Kalau nak sedap lagi boleh makan dengan ikan bilis goreng.
   Cara nak masaknya mudah sahaja. Gunakan sedikit bawang merah yang dipotong halus dan cili juga dipotong halus. Dan yang paling penting ialah ikan bilis.
  Panaskan minyak dan goreng ikan bilis. Apabila sudah hampir garing masukkan cili dan bawang merah yang telah dipotong. Apabila bawang sudah masak anda boleh angkat. Pastikan tak ambil minyak yang bekuah ruah tu.
  Dan anda boleh nikmati bubur nasi yang enak bergaya itu. Huhu :)
 
SELAMAT MENCUBA :)

(N3 nak cepat so minta maaflah ye. Ayat pun tak semerdu Siti Norhaliza. Gambar pun tak secantik Neelofa. Hehe)

Jualan Raya Haji ! DSLR Kamera Raya Dengan Bergaya ..

Kepada sesiapa yg berminat untuk memiliki sebuah kamera DSLR sebelum raya haji ni dengan harga murah. Kondisi masih cantik dan elok. Kalau berminat boleh hubungi 0192588334. Harga boleh runding. Jangan risau.
 
Nice camera. Boleh usha insta byFarahlyanaa untuk maklumat lanjut whatsapp pun no hal.

Switch Restaurant DI DUBAI Yang WOW !


auto publish n3 je

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...