KLIK TABUNG 2, TQ

Wednesday, 28 May 2014

Penangan Takuma Ueda

   Setelah kekalahan Liew Darren ke atas Takuma Ueda di peringkat final Piala Thomas 2014. Melonjak naik nama Takuma Ueda sehingga menjadi trend di Twitter. Kalah semua artis-artis Korea. Jatuh saham Aaron Aziz nanti. hahaha. Jom la kita layan kejap biodata Takuma Ueda yang telah berjaya mengharumkan nama Jepun.

 Takuma Ueda (Japanese: 上田拓馬) (born 21 March 1989[1]) is a male Japanese badminton player. He was the victor of the final match against Malaysia over Liew Daren in the 2014 Thomas cup, which saw Japan win the tournament for the first time and in their debut final.
Name ■: Takuma Ueda, 
Born ■: March 21, 1989 (age 25)
Height ■: 173cm ( 5 ft 8 in )
Weight ■: 67kg (148 lbs )
Handedness ■: Right
from school ■ (→ Junior College): Saitama Sakae High School → → Waseda in Saitama Sakae College
Jersey ■ (year): 1
Date joined ■: April 2011 Joined
Hobby ■: to sleep
this year's resolutions ■: Aim to win every game their best.
Highest ranking ■: 12 (July,2013)
Current ranking ■: 25 (May,2014)

Jom usha-usha sikit rupa yang menjadi kegilaan ramai ni.Ada rupa Robert Pattinson tak.
hahahaha
 
   
     
Ada gaya ni. Tapi muka baby face tak sangka dah berumur 25 tahun ingatkan 19 ke apa.
Kepada Liew Daren, jangan sedih-sedih okay. You did great job that night.
Semoga dua tahun lagi piala Thomas berjaya dibawa pulang ke tanah air kita.

(sumber google,wikipedia dan blog yang terlupa nak kopipes alamatnya)

4 comments:

Mummydearie said...

Gambar no.3 tu iras rupa penyanyi Akim AF tu pun ada gak. Orang Jepun biasalah umur dah banyak tapi nampak muda je. Pakai SKII lah tu :)

are_lin@yu said...

wahh nsem kot.;ptt jd trending..hiih

are_lin@yu said...

wahh nsem kot.;ptt jd trending..hiih

Ira said...

skejap je dia jd glamer ye.. :)

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...