KLIK TABUNG 2, TQ

Thursday, 29 May 2014

Simple Exercise!

1- Jumping jack

2- Crunches
 

3- Squats
 

SELAMAT MENCUBA
NO PAIN, NO GAIN  

Wednesday, 28 May 2014

Penangan Takuma Ueda

   Setelah kekalahan Liew Darren ke atas Takuma Ueda di peringkat final Piala Thomas 2014. Melonjak naik nama Takuma Ueda sehingga menjadi trend di Twitter. Kalah semua artis-artis Korea. Jatuh saham Aaron Aziz nanti. hahaha. Jom la kita layan kejap biodata Takuma Ueda yang telah berjaya mengharumkan nama Jepun.

 Takuma Ueda (Japanese: 上田拓馬) (born 21 March 1989[1]) is a male Japanese badminton player. He was the victor of the final match against Malaysia over Liew Daren in the 2014 Thomas cup, which saw Japan win the tournament for the first time and in their debut final.
Name ■: Takuma Ueda, 
Born ■: March 21, 1989 (age 25)
Height ■: 173cm ( 5 ft 8 in )
Weight ■: 67kg (148 lbs )
Handedness ■: Right
from school ■ (→ Junior College): Saitama Sakae High School → → Waseda in Saitama Sakae College
Jersey ■ (year): 1
Date joined ■: April 2011 Joined
Hobby ■: to sleep
this year's resolutions ■: Aim to win every game their best.
Highest ranking ■: 12 (July,2013)
Current ranking ■: 25 (May,2014)

Jom usha-usha sikit rupa yang menjadi kegilaan ramai ni.Ada rupa Robert Pattinson tak.
hahahaha
 
   
     
Ada gaya ni. Tapi muka baby face tak sangka dah berumur 25 tahun ingatkan 19 ke apa.
Kepada Liew Daren, jangan sedih-sedih okay. You did great job that night.
Semoga dua tahun lagi piala Thomas berjaya dibawa pulang ke tanah air kita.

(sumber google,wikipedia dan blog yang terlupa nak kopipes alamatnya)

Tuesday, 27 May 2014

Happy Holidays!

   Assalamualaikum dan Selamat Malam. Setelah sekian lama tak berbelog akhirnya dapat juga nak mengupdate. Sebelum ni asyik menyekedul aje kerja. Senang. Baru-baru ni pun baru aje lepas exam. Alhamdulillah keputusannya sangat memuaskan.
   Sibuk-sibuk belajar boleh pulak tercari2 tempat menarik di dunia. Since saya pun memang suka sangat tempat semulajadi ni dan dekat situ pula ternampak satu blog yang share pengalamannya ke Scotland and I wish I could be there too. In Shaa Allah one fine day kan !  Tapi tu la, budak2 ni kan hangat hangat taik ayam aje la. Mula2 memang la suka Scotland, esok-esok dah suka tempat lain pulak. Bila cerita dekat gang yang lain pun, dia orang prefer tak pergi sana sebab entahla. Mungkin sebab citarasa berbezakan. They love shopping but not me lah...
    Esok dah start cuti. Tapi saya terpaksa pergi sekolah sebab ada kelas tambahan la pulok. It's okay la. Menimba ilmu biar hingga ke negeri China kan. Takkan sekolah yang sebatu pun taknak pergi. hehe. Kepada semua pelajar Selamat Bercuti. Boleh la nak rehatkan minda semua ye. Pergi la fly sana sini. Relakskan minda anda.

 
SELAMAT BERCUTI SEMUA!

Friday, 23 May 2014

Tuesday, 20 May 2014

All About KIRSTEN DUNST !

Menurut wikipedia ......... inilah antara sisi sebenar Kirsten Dunst !
Kirsten Caroline Dunst (born April 30, 1982) is an American-German actress, singer, and model. She made her film debut in Woody Allen's short film Oedipus Wrecks for the anthology New York Stories (1989). At the age of twelve, Dunst gained widespread recognition playing the role of vampire Claudia in Interview with the Vampire (1994), a performance for which she was nominated for a Golden Globe Award for Best Supporting Actress. She appeared in Little Women the same year and in Jumanji the following year to further acclaim. After supporting roles in the NBC medical drama ER (1996) and films such as Wag the Dog (1997), Small Soldiers (1998) and The Virgin Suicides (1999), Dunst transitioned into romantic comedies and comedy-dramas, starring in Drop Dead Gorgeous (1999), Bring It On (2000), Get Over It and Crazy/Beautiful (both 2001).
Dunst achieved international fame as a result of her portrayal of Mary Jane Watson in Sam Raimi's Spider-Man trilogy (2002–2007). Since then, her films have included the romantic comedy Wimbledon (2004), the science fiction romantic comedy-drama Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004) and Cameron Crowe's tragicomedy Elizabethtown (2005). She played the title role in Sofia Coppola's Marie Antoinette (2006) and starred in the comedy film How to Lose Friends & Alienate People (2008). She won the Best Actress Award at the Cannes Film Festival and the Saturn Award for Best Actress for her performance in Lars von Trier's Melancholia (2011).

In 2001, Dunst made her singing debut in the film Get Over It, in which she performed two songs. She also sang the jazz song "After You've Gone" for the end credits of the film The Cat's Meow (2001).




( PIC EHSAN GOOGLE IMAGE )

Suka tengok dier mula2 dlm JUMANJI dulu, pastu dalam Spiderman, she's so cute !

( Entry AUTO PUBLISH )

Friday, 16 May 2014

Terima Kasih Cikgu !

Terima kasih Cikgu, Kerana sudi melayan kerenah kami
Walaupun kami ni budak2 pandai, pandailah sangat khen
Tetap ada kenakalannya juga.. Terima kasih Cikgu...!
Untuk cikgu2 terbaik yang ikhlas mendidik ...
SELAMAT HARI GURU 


Terima Kasih Cikgu – Najwa Latif feat Upin Ipin
 
Tulus setiamu cikgu telah mengajar kami
Membekalkan ilmu untuk masa depan
Dari ABCDE 12 dan 3 hingga aku tahu baca dan kira
Tak terhingga pengorbananmu
Hingga aku besar kan ku ingat selalu
Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu
Kaulah pelita hidup bagi kami semua
Menuju jalan ke arah yang benar
Penuh ikhlas dan tulus membimbing dan mengajar
Untuk memastikan kami berjaya
Tak terhingga pengorbanan mu
Hingga aku besar kan ku ingat selalu
Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu
Tak terhingga pengorbanan mu
Hingga aku besar kan ku ingat selalu
Terima kasi pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajar ku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih pada mu cikgu
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajar ku
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu
Terima kasih pada mu cikgu (terima kasih cikgu)
Jasa mu akan ku kenang selalu
Tak pernah lelah tunjuk ajarku (terima kasih cikgu)
Terima kasih ku kepada mu cikgu
Terima kasih cikgu

( Entry Auto Publish )

Bila Sedih & Berduka Jangan Lupa Berdoa

Salam Jumaat !
Lumrah dalam kehidupan, ada masa kita suka gembira, ada ketika kita sedih & berduka, sudah jadi adatlah. Dunia kan bulat, kadang kita diatas, dan terkadang mungkin dibawah. Tapi UMMI SAYA selalu pesan, dalam apa jua keadaan jangan lupa minta dan berdoa pada Allah swt. In Shaa Allah, jiwa akan kembali tenang !

Kalau Adik pulak, mesti tak habis2 dengan nasihat dier, kena sabar & redha, baru dapat pahala ! Berkongsi sama, doa yang boleh diamalkan saat2 duka & gundah gulana... Moga bermanafaat buat semua pembaca yer !

( Ehsan google )

N3 auto publish

Monday, 12 May 2014

Ber MOONLIGHT With EXO !

EXO MOONLIGHT 

 

 English Translation:

Yeah, stop, stop. Those wings will get wet oh, stop, stop
In the gap between a deepening day you come slowly
The darkness skims by and wakes me up
And across the open window receding away
Have you, you, you lost your way again
The night air is still cold, get up
So, baby, hold on I’m worried of leaving you alone
I leave the road and follow behind you
You shower in the pouring moonlight
I haven’t seen that entrancing expression before
I look at you who’s stopped like a picture and at the end of that gaze
A place where I can’t touch you and can’t even hold you
What’s shining under the surface is not that person
Your sad story that can’t come true
The closer you go, the more you’ll hurt, so
Just that love stop, stop, stop, stop, yeah
Just that love stop, stop, stop, stop, yeah
Like this I’m anxiously calling you
Don’t go babe, those wings will get wet
No matter how much I tell you, you don’t listen
You throw your whole body towards him again
Why do you dream a dangerous dream
(Now stop those tiring [actions]) So that your heart can rest a little
My heart watching you feels as if it’ll rip as well
You shower in the pouring moonlight
I haven’t seen that entrancing expression before
I look at you who’s stopped like a picture and at the end of that gaze
A place where I can’t touch you and can’t even hold you
What’s shining under the surface is not that person
Your sad story that can’t come true
The closer you go, the more you’ll hurt, so
Just that love stop, stop, stop, stop, yeah
Just that love stop, stop, stop, stop, yeah
Like this I’m anxiously calling you
Don’t go babe, those wings will get wet
Like nothing happened you try
Even though you’re smiling towards me
Your slender and pale shoulders shake a little, I’m telling you
It’s okay if you let everything go and rest at my side for just a little while
When the sun rises, follow the place where the moon gets dark, fly away then, yeah
A place where I can’t touch you and we can’t be together
What’s shining under the surface is not that person
Your sad story that can’t come true
The closer you go, the more you’ll hurt, so
Just that love stop, stop, stop, stop, yeah
Just that love stop, stop, stop, stop, yeah
Like this I’m anxiously calling you
Don’t go babe, those wings will get wet
(Stop) those wings will get wet (stop) those wings will get wet

Romanized:

Yeah, stop, stop. Geu nalgaega jeojeuni
Oh oh, hu~ stop, stop.
Gipeojin haru teum sai neoneun joyonghi dagawa
Eodumeul geodeonaego naui jameul kkaewo
Geurigon meoreojyeo yeollin changmun jeo neomeoro
Tto gireul irheonna, neon, neon, neon.
Bamgonggiga ajik chagawo ireona
So, baby, hold on neol honja dugiga
Nan geokjeongi dwae georil dugo neoui dwireul ttaraga
Neon ssodajineun dalbiche syawo
Geu hwangholhan pyojeongeun bon jeogi eobseo
Geurimcheoreom meomchun nega boyeo
Geu siseon kkeuten
Daheul suga eomneun angil sudo eomneun got
Sumyeon wie bichin geon geu sarami aniya
Irwojil su eomneun seulpeun neoui story
Gakkawojilsurok deo apajil teni
Geu sarangmaneun… Stop, stop, stop, stop, yeah
Geu sarangmaneun… Stop, stop, stop, stop, yeah
Ireoke naega neol aetage bulleo
Dagagaji ma, babe, geu nalgaega jeojeuni
Amuri malhaedo neon deulliji anha
Dasi geuege on momeul deonjyeo wae neon wiheomhan kkumeul kkulkka
(Ije geuman jichin) neoui mameul swige hae
Neol baraboneun nae mamdo jjijeojil geot gateunde
Neon ssodajineun dalbiche syawo
Geu hwangholhan pyojeongeun bon jeogi eobseo
Geurimcheoreom meomchun nega boyeo
Geu siseon kkeuten
Daheul suga eomneun angil sudo eomneun got
Sumyeon wie bichin geon geu sarami aniya
Irwojil su eomneun seulpeun neoui story
Gakkawojilsurok deo apajil teni
Geu sarangmaneun… Stop, stop, stop, stop, yeah
Geu sarangmaneun… Stop, stop, stop, stop, yeah
Ireoke naega neol aetage bulleo
Dagagaji ma, babe, geu nalgaega jeojeuni
Neon amu il eopdeon geotcheoreom aesseo nareul hyanghae useo boyeodo
Ganyeorin saehayan neoui eokkaega jogeumake tteollyeowa, i’m telling you
Jamsiman naui gyeoteseo naeryeonoko swieogado dwae
Meondongi teumyeon jeo dari jeomuneun geu goseul ttara geuttaen naraga, yeah
Daheul suga eomneun hamkke hal su eomneun got
Bami doemyeon nara on geugeon nega aniya
Irwojil su eomneun (nunmul heulleo) seulpeun naui story (naui story)
Gakkawojilsurok deo apajil teni (i swear i cannot stop loving)
I sarangmaneun… Stop, stop, stop, stop, yeah (tonight)
I sarangmaneun… Stop, stop, stop, stop, yeah (tonight)
Ireoke naega neol aetage bulleo
Meoreojiji ma, babe, geu nalgaega jeojeuni
 
Translation Credits: zesha @ exok-trans
Romanizations by: kpoplyrics.net
 
( AuTo PuBLisH )

Motivation Der !

Baca & faham2 sendiri ajelah yer !... BERMOTIVASI UNTUK diri sendiri hihihi

Ehsan google - auto publish 

( BACK TO SCHOOL DAH, EVEN X 100% PULIH LAGI, REDHA AJELAH !
& YAKIN BOLEH KAN ..... )

Friday, 9 May 2014

Kisah Muezza Kucing Kesayangan Nabi Muhammad SAW

Salam Jumaat.  Hari ni saya kongsikan sesuatu dari FB yer ! ( Kredit Sini )
Muezza (atau Mu'izza) (Arab: معزة‎) diakatakan merupakan seekor kucing peliharaan Nabi Muhammad SAW yang paling disayangi. Berdasarkan periwayatan, Nabi Muhammad pada suatu hari telah terjaga (dari tidurnya), berikutan suara Azan yang memanggil untuk menunaikan solat. Tatkala baginda Nabi bersedia untuk menyiapkan diri untuk bersolat dan baginda hendak mengambil jubahnya, ternyata Muezza sedang tidur di atasnya jubahnya, Nabi pun memotong belahan lengan yang ditiduri Mueeza dari jubahnya supaya tidak membangunkan Muezza. Ketika Nabi pulang ke rumah, Muezza terbangun dan merunduk kepada baginda. Sebagai balasan, Nabi menyatakan kasih sayangnya dengan mengelus lembut ke badan kucing itu sebanyak 3 kali. Ketepatan dan kesahihan terhadap cerita ini sebenarnya tidak begitu jelas kerana tiada ayat Al-Quran atau Hadis Nabi yang menceritakan kisah ini.

Dipercayai juga ketika Nabi Muhammad menerima tetamu ke rumahnya, Nabi selalu menggendong Mueeza dan ditaruh Muezza pada paha baginda. Ada juga yang lain mengatakan Nabi Muhammad kadangkala menggunakan air mutlak yang pernah menjadi minuman Muezza digunakan untuk tujuan berwuduk. Bagi menggambarkan sifat penyayang dan kemurahan hati Nabi Muhammad SAW keatas kucing, kebanyakan Muslim pada hari ini telah banyak memelihara kucing dan menyayanginya. Dalam Islam perbuatan menghina atau mengasari haiwan tidak kira samaada haiwan itu haram dimakan atau tidak adalah suatu perkara yang sangat terkutuk dan berdosa serta tidak bertamadun. Binatang dan tumbuhan juga harus dihormati dan disayangi kerana ia suatu amanah dari Allah.

DARI FB
Moga bermanafaat untuk semua.  Pernah bela juga kucing2 masa kecil2 dulu. ABAH ambil sepasang lagi, ABU & MINAH nama kedua kucing tu & memang comel.  Satu (MINAH) untuk saya , satu (ABU) untuk ALONG.  Lama jugalah kami jaga.  Lepas tu adalah peristiwa berdarah tak disangka terjadi.  ALONG yang paling sedih masa tu ! Erm....Tak payahlah nak dicerita2kan lagi, nanti TAKUT LUKA LAMA BERDARAH KEMBALI KAN UMMI ! 

( Demam dah kebah sikit, tapi saya masih lagi MC.. badan masih tak berapa kuat lagi, sakit tekak  & batuk2 masih kuat lagi berbunyi2 koh10.... dengar tak tu kih3 !)

Thursday, 8 May 2014

Reda Demam Panas Dengan Air & Doa

Demam masih ada.  Walau sedikit dah reda menjelang tengahari.  Mungkin sebab gembira kot, bila tau ada orang baca dan cuba resepi yang saya kongsikan di blog.  Kih3.. Ada ke macam tu !  Bila happy2 ni, demam berkuranganlah sikit dan pelan2lah taip N3 ni selagi daya kan.  Esok dah kena ke skool semua gamaknya.

Bila demam2 ni, selain minum air masak/suam yang banyak, saya paling suka minum air aiskrim soda or air 100 plus untuk melegakan panas badan ni.  Tapi Ummi kata, air barli pun bagus untuk mengurangkan panas badan.  Cara pun mudah aje, rebus je barli tu, dan minumlah airnya berulangkali.  In Shaa Allah, panas akan reda !

Sambil2 tu saya kongsi doa ini juga yer !

Malik bin Isma’il menceritakan kepada kami, (ia berkata) Zuhair menceritakan kepada kami, 
(ia berkata) Hisyam menceritakan kepada kami (yang diterima) daripada Urwah (yang berasal)
 dari ‘Aisyah r.a. (yang diterima) dari Nabi s.a.w. Rasulullah s.a.w. bersabda:
 “Demam panas adalah dari serpihan api neraka Jahannam, maka dinginkanlah dengan air.”
(sahih al-Bukhari, no. 3023) 

( Kredit Dari SINI YER, TQ)

Resepi Di Kopipes, Tapi Saya Happy Giler MummyDearie !

 

Kat atas ni antara petikan dalam N3 seorang blogger hari ni. Siapa lagi MummyDearie Lah !

Kesihatan tak berapa mengizinkan untuk saya tulis N3 panjang2 ni.  Ummi yang bagi tahu tentang N3 ni tadi.  Jadi tak dapat nak buat ucapan panjang2 bagai. Mula2 ingat nak buat ala2 ucapan bila terima Grammy Award. Kih3.  Saya cuma nak ucap terima kasih sebab ada yang sudi cuba resepi cuba & jaya saya tu yer AUNTY MummyDearie !Sebagai balasannya, saya nak tukar lah panggilan AUNTY kepada SIS MummyDearie ! Ok, tak ??? Kih3

P/S.  Bab2 kuih ker or menu2 1 Malaysia ni saya memang surrender awal2 lah... Eh, eh, jap2, apa kater nanti2 saya suruh UMMI ler yang buatkan..  kih3 !

( SAYA CUTI MC ARI NI DER )

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...