KLIK TABUNG 2, TQ

Monday, 28 April 2014

Makanan Terbaik Untuk Kesihatan Kita

Katanya... Jadi saya nak kongsi2kan bersama ye !.
( EHSAN GOOGLE ) Auto Publish yer

Sunday, 27 April 2014

SempoiNyer Lemon Tree By Fools Garden Ni !

Tiba2 tersuka dengan lagu ni... Sempoi sangat2 lah !
Lagu ni lagu lama kata UMMI, tapi saya tetap suka !


LEMON TREE - FOOLS GARDEN
I'm sitting here in a boring room
It's just another rainy Sunday afternoon
I'm wasting my time, I got nothing to do
I'm hanging around, I'm waiting for you
But nothing ever happens, and I wonder

I'm driving around in my car
I'm driving too fast, I'm driving too far
I'd like to change my point of view
I feel so lonely, I'm waiting for you
But nothing ever happens, and I wonder

I wonder how, I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue blue sky
And all that I can see is just a yellow lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just another lemon tree

Sing! Da, da da dee da, etc.

I'm sitting here, I miss the power
I'd like to go out taking a shower
But there's a heavy cloud inside my head
I feel so tired, put myself into bed
Where nothing ever happens, and I wonder

Isolation, is not good for me
Isolation, I don't want to sit on a lemon tree
I'm stepping around in a desert of joy
Baby anyhow I'll get another toy
And everything will happen, and you'll wonder

I wonder how I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue, blue sky
And all that I can see is just another lemon tree
I'm turning my head up and down
I'm turning, turning, turning, turning, turning around
And all that I can see is just a yellow lemon tree

And I wonder, wonder, I wonder how I wonder why
Yesterday you told me 'bout the blue, blue sky
And all that I can see (dit dit dit)
And all that I can see (dit dit dit)
And all that I can see is just a yellow lemon tree

( Sempoinyer lagu ni suka , suka suka ! Best... )
AUTO PUBLISH

Friday, 25 April 2014

Rupa2Nya KATE MIDDLETON & UMMI SAYA, Sama Hebat Yerk !

Salam Jumaat semua, pagi2 ni saja, saya nak story2 kisah benar sikit .. kih3!
Kalau baca kat blog Ummi, memang banyak sangatlah kisah Kate Middleton ni, ala isteri Prince William yang ada anak sorang gebus tu Prince George.  Meh saya nak story.  Hari tu kat sekolah kena wat satu essay.  In English lah yer.  Tajuk nyer simple aje. My Idol !.  Bila saya cerita kat UMMI, cepat aje dier jawab, la sama macam ALONG jugaklah dulu. Kena wat essay yang sama.  Lepas tu UMMI tolong & bantu itu ini, dapatlah ALONG score A+ dan dan2 aje Cikgu ambil untuk wat sample lagi, untuk murid2 di kelas lain.  Hu Hu Hu.  Itu cerita ALONG dulu lah !

Pikir punya pikir nak wat yang senang, saya pilihlah nak tulis tentang Kate Middleton ni.  Minat jugaklah kat dier, sebab dier nampak sempoi aje walau tinggi status dier sebenarnya.  Saya duk carilah info2, tentang Kate Middleton ni , dari GOOGLE ler & sumber2 bacaan dari BLOG UMMI JUGA . Kisah2 Kate Middleton ni memang menarik ler.  Habis saya baca cerita2 dier di Blog Ummi, sambil2 tu baca juga cerita2 & kisah lain yang UMMI BEBELKAN DI BLOG DIER !

PIC CREDIT HERE
Selepas aje saya baca tulisan2 &  cerita di blog UMMI, baru saya sedar cerita2 UMMI sama hebatnya dengan cerita2 Kate Middleton ni . Malah ada yang lebih hebat  & guess what, saya tukar essay MY IDOL dari Kate Middleton tu kepada kisah MY UMMI SENDIRI sebagai MY IDOL  !

& Uols know what, markah yang saya dapat untuk essay berkisarkan tentang UMMI SAYA ni memang terbaik & tidak mengecewakan.  & serius saya perlu akui, UMMI SAYA - KA memang sama malah lebih hebat dari Kate Middleton - KM sebenarnya !  Betul tak ? Kih3.. Rasanya mak2 seluruh Malaysia ni memang hebat2 belaka lah khens...

( Ber Auto Publish N3 pepagi ni !)

Thursday, 24 April 2014

EXO Menang Lagi Di 18th Chinese Music Awards, Tahniah !

FIGHTING 2 !!!

  EXO-M made a grand entrance at the 18th Chinese Music Awards, where the group received the Asian Most Influential Group award on behalf of EXO.  EXO defeated popular Taiwanese male group Mayday, Japanese male group SMAP, and JYP Entertainment's 2PM to win the final award of the night. EXO has become one of the most award winning K-Pop groups in recent years, with the group continuing to receive accolades for their 2013 album XOXO and praise for their meteoric rise to fame.
  
 The group received a warm welcome on the red carpet for the 18th Chinese Music Awards, but maintained a rather somber countenance which has been consistent within Korean entertainment since Sewol Ferry accident
 EXO-M performed their newest release Overdose, as well as the immensely popular track Growl before an enthusiastic audience. Although, the single has yet to be officially released, Overdose has captured the hearts of K-Pop fans with its complex rhythms and a hot hip hop break.
 

Congrat EXO - M !  ( AuTo PuBLish N3 )

Tuesday, 22 April 2014

Best Giler Hanie Soraya Di Hujung Dunia !

Nama dah nak dekat2 nama saya & Ummi ni.  Mula2 ingat Amy Mastura yang nyanyi lagu ini. Sebab, serius suara dier dekat2 nak sama sangat dengan Amy Mastura.  Tapi memang sempoilah Hanie Soraya ni, yang merupakan anak didik Faizal Tahir, FT.... memang best lah ! Lirik dan gaya lagu ni pun sesuai sangat lah untuk teenager macam saya khen !
 

Hanie Soraya – Hujung Dunia
La La La La La La......
Fikir sebelum bicara
Susah sebelum senang
Jatuh sebelum berjaya
Sedar sebelum terus hanyut
Menyanyi biar dari hati
Berjanji biar pasti
Chorus
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti adanya suka dan duka
Kamu dan aku
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti ada menangis ketawa
Bersama-sama
Hingga ke hujung dunia
Hingga ke hujung dunia
Aku dan kamu sesuatu
Pantas waktu berlalu
Terimalah seadanya
Tiada apa yang sempurna
Courtesy Of Lyricsfull.com
Menyanyi biar dari hati
Berjanji ditepati
Chorus
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti adanya suka dan duka
Kamu dan aku
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti ada menangis ketawa
Bersama-sama
Walau ada pun yang telah terjadi
Perlu tabah kau hadapi
segala yang pernah kita lakui
Menjadi kita yang hari ini
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti adanya suka dan duka
Kamu dan aku
Hingga ke hujung dunia ini
Pasti ada menangis ketawa
Bersama-sama
Hingga ke hujung dunia
Hingga ke hujung dunia

Resepi Macaroni Bakar 3 Layer Yang Mabeles & Sedap Giler !

Sempena majlis makan2 keluarga, sempena Birthday Adik Kecik Saya Minggu lepas, Buatlah Macaroni yang 3 layer pula.. Saja adjust2 resepi sedia ada.  Satu layer putih, satu layer merah & satu layer kuning ler.  Uji jaya lah lebih kurang ceritanya.  Memang menjadi ler, & yang penting ALONG saya memang suka giler, makan siap tambah2 lagi dier !

Antara bahan2nya yang sempat saya snap ... (ada yang x sempat nak disnap2 dulu, dah campak letak dalam loyang huhuhu )
 
 

Dan hasilnyer
 

Dan saya buat satu yang biasa2 ini juga ! Faham sangat, Selera masing2 kan berbeza2.. Yang ni with extra cheese yer !
 

RESEPI PENUHNYER  KAT N3 YANG NI YER, TAPI KENA ADJUST SIKIT2 LER, ikut suka & citarasa.
Jadi, Aunty AHKAK  MUMMYDEARIE boleh lah kalau nak cuba yerk !

( auto Publish n3 - sebab pagi2 saya di skool lah ye! )

Saturday, 19 April 2014

Jom kita berEksperimen Cinta.

Masa untuk review novel. Oh yeah oh yeah. Haha. Buat masa ni lebih kurang lima novel telah kukhatamkan tapi tak ada masa nak bagi review dekat sini. Saya ni memang peminat setia novel semalaya. Tak kisah la Karya Seni ke Alaf 21 ke apa2 aja la semua kasi hangkut. Saya bagi satu satu la. Nak bagi review panjang-panjang pun nanti orang pulak malas nak baca.

Untuk harini saya kasi review untuk novel  Eksperimen Cinta terbitan Karya Seni. Meh sini tengok sikit dia punya muka.

   

Sinopsisnya :

Kali pertama mereka bertentang mata. Masing-masing dah ada pandangan sendiri. Dan tak sangka pula Tengku Aaron ini memang gila orangnya. Sangat-sangat tak terduga sikapnya. Kalau tak gila, apa perkataan paling sesuai nak digambarkan kepada orang yang tiba-tiba ajak kahwin padahal kenal tak sampai dua jam?

Demi syarikatnya, Damia buat keputusan gila juga! Tak ada jalan keluar melainkan cakap, “saya setuju!” Damia letakkan syarat dengan harapan Tengku Aaron batalkan niatnya.

“Awak jangan menyesal pula kahwin dengan saya. Sebab saya ni pisau cukur...”

“Oh, ya?! Kalau cap Gillete Mach3 Turbo, aku lagi suka. Kikislah banyak mana harta aku. Aku tak kisah. Harta aku bertimbun-timbun…”

Gagal dan gagal. Akhirnya bersatu juga! Bagi Tengku Aaron semuanya tak lebih daripada sebuah eksperimen saja. Dan bagi Damia, selagi belum lafaz talak terucap, selagi itulah maruah Tengku Aaron akan dijaga. Berjayakah Tengku Aaron Shah meneruskan eksperimen cintanya?


Novel ni memang dah lama teringin nak baca tapi dah kurang jejak ke bookstore tu la yang asyik tertangguh je kerja membaca novel ni. Tapi tak sangka pula jodoh dengan buku ni sangat kuat. Ehek. Ada seorang budak sekolah ada buku novel ni. Memang ramai dah listkan nama untuk pinjam. Tapi sebab kitaorang geng namaku diletakkan ditempat yang kedua dari sepuluh orang bakal peminjam. Kihkihkih. Kalau nak menunggu yang sepuluh tu memang berjangkut la menunggu kan. Okat let's begin.

Cerita seperti yang dah baca kat atas. Macam tu la cerita dia. Hahaha. Okay okay. Cerita dia mengisahkan tentang Tengku Aaron yang confess kepada Damia dengan menggunakan ugutan. Damia pun memang tak la kan. Rambut dah ala2 kari mamak ada hati nak jadi suami dia kan. Tapi disebabkan sebab2 yang tertentu Damia terpaksa bersetuju untuk menikahi Tengku Aaron. Selepas berkahwin macam-macam la dugaan yang datang. Tengku Aaron ni kalau nak tahu ialah seorang playboy. Banyak la ex ex dia yang menggedik dengan dia lepas kahwin. 

Ekceli Tengku Aaron ni ajak Damia kahwin untuk tunjukkan kepada kembar dia bahawa dia boleh hidup tanpa bekas kekasih dia yang juga isteri kepada kembar dia sendiri. Seplayboy playboy Tengku Aaron ni dia still solat lima waktu. Susah nak cari playboy yang alim ni. So watak dalam novel ni memang lain dari yang lain. Siap boleh jadi imam lagi kau. Haha. Dari segi rupa Tengku Aaron ni memang handsome lah kalah Aaron Aziz. Bila la nak tengok orang yang handsome gila2 dan menepati citarasa kita kan. Novel la tempat yang paling strategik. Habis semua lelaki handsome kita angkut masuk dalam movie awan-awanan atas kepala kan. Okay sudah la tu merepek.
 Tengku Aaron punya la berusaha tak nak jatuh cinta dengan Damia. Tapi nak buat macam kalau dah jodoh tu tak kemanakan. Aikirnya benteng ego Tengku Aaron yang mengalahkan tembok cina tu mula retak sedikit demi sedikit. Dan akhrnya dia jatuh cinta dengan Damia. Bila dia jatuh cinta banyak pula halangan dan rintangan lain yang datang. Macam tak biasa baca novel pula. Susah nak cari yang sad sad ending ni. So confirm la happy kan.
So untuk ketahui lebih lanjut boleh beli dan baca sendiri ye. Malas nak menaip panjang-panjang.

Novel ni ekceli bagi kita pengajaran juga. Dapat sesuatu pengetahuan baru. Jangan fikir pembaca novel ni semuanya suka cintan cintun ye. I'm a strong girl. Tekadku yang satu No Master No Love. hehe. Dah buka moto hidup pula. Dan untuk novel ni saya bagi 3 Star!

  
Tahniah kepada penulis novel ni iaitu ANJELL diatas anugerah 3star yang saya hadiahkan ini. Semoga dapat keluarkan novel yang best2 lagi Okay :)

Friday, 18 April 2014

Selamat Hari Lahir My Little Sister !

BERKONGSI TINTA YANG SAYA SUKA DARI GOOGLE NI...

When Allah made us sisters
He wove the fabric of our lives TOGETHER
He made us kindred spirits and LIFETIME FRIENDS
He gave us hearts that hear each other
Before a word is spoken
And arms that hold each other
Through all life's ups and downs

When Allah made us sisters
He wove the fabric of our lives TOGETHER
So we share each other's happiness
and help each other grow
And as we watch the years go by
We'll know beyond a doubt ....

The gift of a special sister 
is a treasure beyond compare

HAPPY BIRTHDAY YANG KE 8, 
TO MY LITLLE SISTER, SUFFIYA !
 
 Terima kasihlah sebab sudi jadi teman gaduh & teman ketawa saya....
Moga berkat hidupmu di dunia & akhirat ya ! 

aUTo PuBLish N3 ......

Thursday, 17 April 2014

Bila EXO Ber OVERDOSE !

Serius, macam lama dah saya x layan Kpop kih3.. EXO !!

The music video of "Overdose" exclusively released on Samsung Music after the EXO COMEBACK SHOW; wild enthusiasm from music fans is expected.

Expectations for "Overdose" are at a high as they have distinguished themselves from other K-Pop idols through their dynamic performances of "Wolf" and "Growl" last year.
 
 
Layan jelah.....

( auto publish n3 )

Terima Kasih Aunty Mummydearie !

 

Mula2 baca komen kat atas ini, ingatkan AUNTY MD NI  main2 aje.  Bila Ummi bagi tau semalam, saya rasa macam tak percaya. Ini betul2 ni,  bukan cubaan.  Betul2 ini ! La, tak sangka plak ada blogger yang sudi nak kopipes resepi saya yang entah apa2, tapi cukup berselera di tekak semua ahli keluarga saya terutamanya Along saya ler !

Terima kasih Aunty MD, sampai buat entry lagi.  Saya sangat2 hargai.  Siap dengan komen2 bernas sekali.  Saja setuju sangat sebab bab2 telur tu saya pun kadang tak bubuh, rasa lebih suka tanpa telur. Kih3....Lagi satu memang kalau ikut sukatan tu dapat banyak, sebab saya buat bukan untuk family saya je tapi untuk sepupu sepapat dan pakcik makcik sedara juga kih3... Kalau x suka bakar, makan gitu pun ok dah tapi jangan buh telur lah yer ! Dan boleh juga bakar sekejap je mungkin 20 - 30 minit jer.  Ikut sukalah ( Banyak nyer saya tulis cakap, betul lah Cikgu cakap saya ni cakap banyak kih3)

Eh... mana2 yang baca entry saya ni jemputlah singgah dah follow blog AUNTY NI.  Memang tak rugi sebab banyak cerita2 menarik yang dikongsi.  Lagi satu, kata UMMI  , Aunty MD ni cukuplah rajin BW, kalau kat blog Ummi tu mesti ada je komen2 dier.  Aaaa... kat blog saya juga, Aunty MD ni rajin singgah ! SO tak rugi kan..... Again tq yer Aunty ! Sebab sudi cuba  RESEPI SAYA YANG INI...

( AuTo PuBLish N3 jerk.... )

Wednesday, 16 April 2014

Moh Exercise Lagi Dan Lagi !

Kalau tak dapat hari2 pun, at least nak buat waktu weekend2 lah... Mana taknyer, study tu memang studylah, sambil telinga dengar lagu2 yang baik punya motivasi nak belajar, tapi tang mulut pun nak kena sumbat2 nak diisi juga , sudahnya, huwaaaaaaaaaaaaaaaa !!!!!

( EHSAN GOOGLE ) aUTO PuBLIsh N3

WW : Antara Britain's Most Elusive Birds !

Saya suka juga dengan beburung & unggas2 berterbangan ini !
. The cuckoo:
The kingfisher
. The golden eagle.
. Ravens
The nightjar.

Tuesday, 15 April 2014

Resepi & Cara Buat Makaroni Bakar Sedap Ikut Selera ALONG !

Habis licin dikerjakan ALONG, waktu melawat dier di asrama tempoh hari. Siap suruh saya buat lagi, tapi nanti2lah ! Skang ni macam malas sikit... Busy ngan study !


Bahan-bahan
  • Lebih kurang 300 - 400 gm Makaroni
  • 250 gm daging cincang
  • 3 - 4 biji telor (pukul hingga kembang) ikut suka
  • 2 - 3 biji cili benggala merah or hijau 
  • 1 peket sosej daging
  • 2 labu bawang besar 
  • 4 - 5 biji cendawan butang
  • 1 tin susu cair/ Atau 1 tin carbonara cendawan (Campbell tu )
  • 1 tin sos preggio (Campbell juga) 
  • Sedikit keju parut
  • Minyak utk menumis & sedikit garam

Cara Satu ...

Mula2 rebus makaroni hingga empuk & toskan .Kemudian panaskan minyak & tumis bawang besar sehingga naik bau. Masukan  daging cincang/sosej daging yang dipotong2 & kacau rata hingga daging masak. Masukkan pula cendawan butang & cili benggala. Selepas itu masukkan susu/carbonara cendawan/sos preggio garam dan sedikit gula kalau suka. Masukan makaroni dan kacau hingga mendidih.Tuangkan adunan kedalam loyang yang telah disapu dengan sedikit minyak. Tuangkan telor dan taburkan keju. Bakar selama 180 C (40 minit)

Atau Cara Malas..

Mula2 rebus makaroni hingga empuk & toskan.  Masukkan dalam loyang dan susun2kan berselang seli dengan segala bahan2 yang lain.  Curahkan  susu cair/carbonara cendawan/sos preggio tu, telor dan parut/letakkan keju. Lepas tu bolehlah dibakar anggaran selama 40 minit juga .  Memang sedap !

Resepi yang ini ALONG saya paling suka !  Agak2 nak cuba, sila kanlah ya !.... Ini cara sayalah, bukan ikut resepi sebijik2 tapi ikut citarasa tekak sendiri hihihi 

( SORRY YE X SEMPAT NAK BW, SIBUK STUDY LA NI  ...........)

Saturday, 12 April 2014

Nak Slim Down, Ikut Jadual Ni...

Saya kongsi sama untuk semua yer ! Sambil berworkout, bolehlah layan lagu2 k-pop kan cuti2 ni , kih3 !

Ehsan google

Thursday, 10 April 2014

Happy Siblings Day !

Love Both of You, My Bro, AMAR & My Little Sister SUFFIYA !
Just remember..
Walau tika & saat kita susah, senang, duka mahupun sengsara
We'll always be together, forever ya !

( Pic Ehsan Google )
( Maaflah x boleh nak berblog sangat, sibuk dgn hal2 skool aje skang ni !)

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...