KLIK TABUNG 2, TQ

Thursday, 27 February 2014

Sekembalinya Ku Ke Perancis

     Eh eh tajuk dia macam baru balik balik bercuti aje. Okay berangan kejap. Hei hei tak ada masa nak pergi bercuti sekarang ni. Tajuk tu saja je buat gimik. kihkihkih. Bila bukak cerita pasal Perancis semua akan terfikirkan Eiffel Tower. Of courselah kan.  Eiffel Tower tu kan ikon global negara Perancis dan merupakan salah satu bangunan bersejarah di dunia. Tapi kalau setakat Eiffel Tower tu Malaysia pun banyak. Tu menara merah putih tu takde siapa pun nak datang melawat. Kalau ada pun datang nak survey mana yang patut je. Tak hado nak posing sana sini. haha. So kalau dah sampai dekat Perancis takkan setakat nak pergi Eiffel Tower aje kan padahal banyak lagi tempat2 menarik yang ada dekat sana. Jadi saya nak share 10 tempat yang menarik untuk dilawati. Meh sini tengok gambar dia. 

1- Art De Triumph

2-Musee Du Louvre
 
3-Place de la Concorde


4-Musee D’Orsay


5- Parc de Sceaux
 
 
6- Notre Dame de Paris
 

7-Champ Elysee
 

8-Cannes & Monako, The Riviera Perancis
 Cannes & Monako

9-Lourdes, Haute-Pyrenees
 

10-Kota Lyon - Ibukota Gastronomi


Nanti boleh la kumpul duit. Lagi sepuluh tahun InshaAllah sampai sana. haha
(Photo ehsan Google) Auto Publish ...

4 comments:

Kakzakie said...

Auntie tumpang cuci mata memandang yg indah. Entah bilalah auntie boleh sampai sana sayang..

Mayang ABDUL RAZAK said...

ingatkan betul-betul gi paris tadi... akak takat parit, perak sampai le...

paridah said...

assalam cantiknya pic semua..terasa teringin pula nak ke Pranchis...heh...heh..macmlh france tu kat area gombak jer yer..

Mummydearie said...

Wah, kalau tengok tajuk memang ingatkan nak jauh berholiday nih :)

Yang No.2 tu aunty tau... dalam novel Dan Brown gitu ...

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...