KLIK TABUNG 2, TQ

Friday, 28 February 2014

300 ABS WORKOUT!

 
(Gambar ehsan google)

Syukur Alhamdulillah !

Bersyukurlah dengan apa yang kita ada hari ni kan  UMMI !

Dari FB - Auto Publish N3

SLOW DOWN DAH !


Aktiviti berblog terpaksa dikurangkan.  
Banyak komitment tahun ni,
Doakan saya ye, 
Ada masa saya updatelah citer2 saya nanti.

( N3 TERBARU DI BAWAH YER ! ) 

UPDATE : 
TQ Pada Semua Yang Menyinggah, Ada Masa Nanti Saya Terjah.

Thursday, 27 February 2014

Sekembalinya Ku Ke Perancis

     Eh eh tajuk dia macam baru balik balik bercuti aje. Okay berangan kejap. Hei hei tak ada masa nak pergi bercuti sekarang ni. Tajuk tu saja je buat gimik. kihkihkih. Bila bukak cerita pasal Perancis semua akan terfikirkan Eiffel Tower. Of courselah kan.  Eiffel Tower tu kan ikon global negara Perancis dan merupakan salah satu bangunan bersejarah di dunia. Tapi kalau setakat Eiffel Tower tu Malaysia pun banyak. Tu menara merah putih tu takde siapa pun nak datang melawat. Kalau ada pun datang nak survey mana yang patut je. Tak hado nak posing sana sini. haha. So kalau dah sampai dekat Perancis takkan setakat nak pergi Eiffel Tower aje kan padahal banyak lagi tempat2 menarik yang ada dekat sana. Jadi saya nak share 10 tempat yang menarik untuk dilawati. Meh sini tengok gambar dia. 

1- Art De Triumph

2-Musee Du Louvre
 
3-Place de la Concorde


4-Musee D’Orsay


5- Parc de Sceaux
 
 
6- Notre Dame de Paris
 

7-Champ Elysee
 

8-Cannes & Monako, The Riviera Perancis
 Cannes & Monako

9-Lourdes, Haute-Pyrenees
 

10-Kota Lyon - Ibukota Gastronomi


Nanti boleh la kumpul duit. Lagi sepuluh tahun InshaAllah sampai sana. haha
(Photo ehsan Google) Auto Publish ...

Wednesday, 26 February 2014

Pretty Leg Workout!

 Workout untuk mendapatkan kaki yang cantik. Zaman sekarang ni semua anak2 muda remaja idamkan kaki skinny. Jom try ni. Sharing is caring kan. hehe

 
(Photo ehsan Google)

Terpegun Dgn Sheikh Zayed Grand Mosque Di ABU DHABI

Semua Gambar2 Yang WOW Credit Here !

Memang WOW kan ! (Auto Publish)

Monday, 24 February 2014

30 Day Plank Challenge

Take up this 30 day plank challenge this month and tone up and boost your core muscles to the max.

The plank challenge is our most popular 30 day fitness challenge and has been taken by over 100,000 people over the past 12 months, so why not give it ago for yourself.

The challenge only has 1 exercise which you have to do each day, and the time spent doing the exercise slowly increases day by day to help you build up your core body muscle strength gradually, ensuring you are able to complete the final day of the challenge easily.

You only have to do the amount of time shown on the challenge chart once per day, however if you are feeling brave then you can repeat each days challenge as many times as you like – however remember by day 30 it will be very hard to do multiple times.

EXERCISES IN CHALLENGE
Plank
  

30 DAY PLANK CHALLENGE CHART

 30 Day Plank Challenge Fitness Workout Chart

Bunga Ros Ungu Untuk MU !

( Ehsan google )
Saya memang pencinta warna purple.  Even my Ummi & Abi bising2 bila asyik2 pilih warna yang sama.  Kalau dah suka nak wat camner kan !.  Terbaca2 juga diruang siber, kalau ROS UNGU ni membawa maksud LOVE AT FIRST SIGHT.. Betul ke ? Memang sweet sangat2lah kalau dapatkan.... Kih3.  Jauh lagi ler nampaknya saya nak dapat bunga ros kaler ungu macam ni ya !

Neway,  Morning & Happy Monday semua !  Saya masa ni, sah2lah tengah stress kat sekolah.

( N3 Auto Pulish )

Sunday, 23 February 2014

Lebih Indah Bak SITI NURHALIZA !


Memang x boleh nak deny, Datuk Siti ni antara penyanyi Malaysia yang saya minati. Specially dari segi vocalnya. Mantap sampai hari ini. Lagu ni pulak walau dah lama berkumandang di corong2 radio, tapi makin lama dengar makin sedaplah kat lubang telinga ni !.. ADIK pun suka juga ni. JOM kita nyanyi2 sekali  ! Moga2 hidup kita juga jadi lebih indah seindah suara Siti Nurhaliza ni ! 

Kang asyik layan2 lagu retis obersea cuti2 weekend ni, bising lak Tuan Abi kami.............! Ummi masak kari, I'm sorry.

Saturday, 22 February 2014

How To Do Crunches !


STEP BY STEP GUIDE
  1. Lie on your back on the floor. Using a mat or carpeted surface is more comfortable, but make sure it doesn’t have too much cushioning.
  2. Bend your knees. Your feet can be flat on the floor, or you can keep them suspended in the air during your crunches for a little extra crunch.
  3. Cross your arms in front of your chest. You can also place your hands behind your neck or head, but many people tend to pull their head or neck up during the exercise, which can place extra strain on the spine. Your head and neck should be resting on your hands.
  4. Lift your shoulders towards the ceiling using your abdominal muscles and pause at the peak.[1] It is very important not to lift your entire back off the floor, as this can cause back strain, and the extended movement does not help you develop six pack abs any faster. When your shoulders are off the ground, pause and hold that position for a full second (or more).
  5. Ease back down slowly as you inhale. Don’t just “plop” back down. Your control on the way down works your ab muscles as well.    

Oh My Eiffel Tower !

The Eiffel Tower (French: La Tour Eiffel, [tuʁ ɛfɛl]) is an iron lattice tower located on the Champ de Mars in Paris. It was named after the engineer Gustave Eiffel, whose company designed and built the tower. Erected in 1889 as the entrance arch to the 1889 World's Fair, it has become both a global cultural icon of France and one of the most recognizable structures in the world.The tower is the tallest structure in Paris and the most-visited paid monument in the world; 6.98 million people ascended it in 2011. The tower received its 250 millionth visitor in 2010. ( Info From Here )

Cuti2 macam jom la kita layan gambar ni kejap. InshaAllah nanti kita pergi sama2 yer !








(PHOTOS EHSAN GOOGLEs)

Auto Publish N3 

Friday, 21 February 2014

Tips Senaman Yang Baik

1. Waktu terbaik untuk senaman bergantung kepada kesesuaian masa setiap
individu, tetapi bagi lelaki, bersenam pada waktu petang antara jam 3 hingga 9 malam dipercayai boleh meningkatkan penghasilan hormon testoren.

2. Bersenam di gimnasium memang alternatif terbaik, tetapi perlu ada jurulatih untuk mengajar menggunakan peralatan dengan betul.

3. Mengamalkan senaman di luar juga adalah baik kerana lebih mudah dan lebih murah.

4. Senaman lembut seperti yoga dan tai chi dan chi gong sangat baik untuk meningkatkan tenaga dan penyembuhan dalaman.

5. Senaman juga akan meningkatkan kemahiran atau keupayaan dalaman
terutama dari segi keseimbangan, tenaga, ketangkasan (termasuk kadar tindakbalas), koordinasi, ketepatan dan konsisten serta kepekaan kinestetik.

6. Untuk mendapatkan kekuatan, daya ketahanan dan keanjalan otot, pelajari teknik senaman betul supaya tidak berlaku kecederaan.

7. Individu perlu bersenam sekurang-kurangnya 20 hingga 30 minit tiga kali seminggu, terutama mereka yang mempunyai paras lemak tinggi iaitu melebihi 25 peratus (lelaki) dan 35 peratus bagi wanita.

8. Untuk keselamatan, aktiviti bersenam perlu dihentikan serta merta jika anda berasa sesak nafas, mengalami kaki kejang, terlalu letih, pening atau cuaca atau persekitaran tidak mengizinkan.

Austin Mahone - U Lyrics

Turn your radio up.
Turn your radio up, yeah yeah.
Turn your radio up.
Turn your radio up, yeah yeah.

Ain't no other shawty I've heard of baby
I'd put a million on that, that, that.
I took my world and gave you half of it baby,
I pray you never give it back, back, back.
I love your style, love your smile.
I love your eyes, they look like diamonds to me.
So you can have it all, all of it baby.
In your favorite store blowing stacks, stacks, stacks.

Because I know,
That all my dreams are comin' true, yeah.
And I know-ow-ow-ow,
I'll never feel the way I feel girl
'Bout anyone but you, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, yeah you.

See I'll go up and get a star for you baby,
Pick it out and bring it back, back, back.
Glad you opened up your heart for me baby,
And I ain't lyin' it's a fact, fact, fact.

I remember us sitting up late in my one bedroom apartment,
Memories runnin' through my head, head, head, head.
You the only one I want, if you were to leave me, (what?)
I don't know what I would do instead, stead, stead.
'Cause I love ya, I love ya,
Even if I'm tempted,
I swear I'd never put on of them others above ya.
Hopin' I could get along with ya big brothers,
'Cause I'm in it for the long haul like truckers.
Party in love and them purple labeled kisses,
Just give me a minute and I'll be making you my Mrs.
We can look exquisite,
Trips to the Pacific.
Look up to the sky like "look Mema, I did it".

Because I know,
That all my dreams are comin' true, yeah.
And I know-ow-ow-ow,
I'll never feel the way I feel girl
'Bout anyone but you, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, yeah you.

Turn your radio up.
Turn your radio up, yeah yeah.
Turn your radio up.
Turn your radio up, yeah yeah.
Baby throw your hands up,
See you throw your hands up, yeah yeah. 
Let me see them hands up,
Let me see them hands up, yeah yeah.

Because I know, (without a doubt)
That all my dreams are comin' true, yeah.
And I know-ow-ow-ow,
I'll never feel the way I feel girl
'Bout anyone but you, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, oh baby, you yeah you.
You, yeah you.

ONE DIRECTION Menang Lagi di BRIT AWARDS 2014

One Direction memang best lah !
  
Global Success > WINNERS - One Direction

 British Video  WINNERS: One Direction - 'Best Song Ever'

The BRIT Awards are the British Phonographic Industry's annual pop music awards. One Direction have received four awards out of seven nominations.

Year Nominated Award Result
2012 "What Makes You Beautiful" British Single of the Year Won
2013 One Direction British Group Nominated
BRITs Global Success Won
2014 "One Way or Another (Teenage Kicks)" British Single of the Year Nominated
"Best Song Ever" British Video Won
One Direction BRITs Global Success


Congrat lah... specially to Zayn Malik !

( Photos Ehsan google ler )

Awas Perangkap Syaitan !

Share Dari Fb saya  yer..


Kadang2 kita x sendiri x sedar kan !

Thursday, 20 February 2014

Kisah ROSES & Rezeki Nuffnang !

Alangkah seronoknyer kalau ada yang menghulur jambangan bunga rose macam ni...

Kalau tak merah or pink pun, color yang ini pun saya boleh terima lagi...
Tapi janganlah sampai nak bagi saya sekebun bunga macam ini...

Sebab kata MY UMMI, rezeki walau sedikit mana pun kita kena belajar mensyukuri !.  So, tengah menunggu2 rezeki pertama Nuffnang saya setelah berblog setahun ini.  Dengan keadaan tuan blog yang macam biskut, kejap ada kejap xde... tetap nak berterima kasih pada NUFFNANG juga  dan pada semua yang singgah & tolong clik2 yer ! Lainlah macam BLOG UMMI tu, hai macam langit dengan bumi dah.
 
Rezeki jugakkan ni ! Syukur sangat-sangat ..

Anganku Di London Katako - 13 Jam A380

   N3 kali ini nak share pasal novel yang telah selamat saya khatamkan iaitu 13 Jam A380. Cerita ni  mengisarkan tentang si stalker yang sering kali menghendap si jejaka melalui laman Twitter. Pada suatu hari mereka dipertemukan di dalam MAS A380 dan menjadi kekasih kayangan hanya selama 4 jam. Apabila pesawat udara itu mencecah lantai bumi, segalanya pergi bagai wap udara. Cerita yang bagus. Banyak fakta dan hadis2 yang dimuatkan didalam novel ini. So pada pandangan sayalah novel 13 Jam A380 novel yang sangat ohsem. Banyak perkara baru yg kita dpt pelajari dari dalam novel tu. Jadi bolehla menambah sedikit pengetahuan kan. Bukan memanjang cerita pasal cinta je.  Terdapat juga banyak pengajaran dan nilai2 yang dapat kita terapkan dalam diri. So sesiapa yang berminat boleh ke books store yang berdekatan dengan anda. Promosi pula dah. haha

13 Jam A380

    Jom kita cerita sinopsis dia sikit. 
  
    13 jam di dalam penerbangan ke London menaiki MAS A380, takdir menemukan Hana Sofea dan Syed Haydar, jejaka idamannya. Mencipta kenangan terindah di langit.
    
    Mereka bergelar kekasih kayangan untuk empat jam, menari tango bersama, menjelajah ke seluruh pesawat bersama merasai enaknya Caramel Latte bersama... Tapi tatkala MAS A380 mencecah lantai bumi, segalanya pergi bagai wap di udara.

    "Hana, thank you for last night... But I can't have cocaine all the time."-Syed Haydar
  
   Melihatkan sendiri kemesraan Syed Haydar dan Kekasih realitinya, si model jelita membangkitkan Hana Sofea daripada mimpi.
    
    Di kota London, A380 juga akhirnya menerbangkan Hana Sofea kepada Fawwaz Hussaini, jutawan kacukan Melayu-Inggeris-Arab. Tanpa sebarang sebab Emmel, anak angkat Fawwaz menyangkakan Hana Sofea ialah ibunya.

"My daughter likes you. If you're willing to let her call you mommy... I will pay you fifty buck per hour..."-Fawwaz Husaini
"Dapat hadiah tak?"-Hana Sofea
"A pink Audi TT, is that okay?"- Fawwaz Hussaini
"Saya nak Audi TT yang latest version aje. Yang lain saya tak nak."- Hana Sofea

    Hadirnya hana Sofea menghiasi kehidupan mereka sekeluarga bagaikan indahnya bungan popi mekar, munculnya sang jutawan bermata ambar yang kuat pegangan agamanya itu dalam hidup Hana Sofea  bagai menyedarkan Hana Sofea tentang kasih sayang Tuhan . Dan saat semuanya bagaikan baru bermula, Syed Haydar datang menuntut sebuah cinta...

"Saya rindu awak,Hana... Jangan cakap awak dah kahwin dan budak ni anak tiri awak, Hana."-Syed Haydar.

Adakah  mimpi akan kekal sebagai mimpi setelah waktu berlalu dan hari berganti? Persoalannya akan terjawab apabila anda membacanya sendiri. kuang kuang.

Untuk novel ni saya bagi 4 star

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...