KLIK TABUNG 2, TQ

Monday, 16 December 2013

Rezeki Oh Rezeki !

Bercerita tentang rezeki, banyak pepatah orang tua kan. Antaranya "MURAH REZEKI".  Macam My Abah, bab2 rezeki ni kalau tang Cendewan Busut yang tumbuh melata lepas hujan, memang Abahlah yang selalu dapat. Kadang2 sampai berdulang, siap bagi pada jiran2 lagi.  Paling best,  Lepas tu dia akan masak Sup Cendawan dia yang sedap tu.  Saya memang suka.  Makan sampai bermangkuk2 selalunya.  Betul tak Adikkkkkkk !!!
 
MURAH REZEKI  Maksudnya .......Rezeki yang mudah atau senang didapati setelah berusaha dan berikhtiar dengan jalan yang halal. Dan rezeki yang diperolehi itu pula mencukupi keperluan keluarga. Erti mencukupi bukanlah sehingga ke tahap membazir lah kan !  Yang penting rezeki yang ada dikongsi bersama.  Itu yang terbaik.

Rezeki yang tak disangka2 pulak bila My Uncle Ucu beli kek, satay & kudap2an yang lain sempena hari jadi dia yang lepas.  Rezeki perut kitalah tu kan Adikkkkkkk ! Kih3...
Terima kasih Ucu, moga terus MURAH REZEKI ya !

( AuTO PuBLish N3 )

No comments:

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...