KLIK TABUNG 2, TQ

Wednesday, 25 December 2013

Amazing Beautiful Star Trails !

BY :
Austrian photographer Lincoln Harrison 

Dah Memang Cuti Pun Saya !

Yang kerja tu syoklah cuti ari ni yer. Aktiviti macam biasa lah TV, TV & TV. Apa citer ha yang menarik bila cuti2 Krismas ni.....Yang pastinyer mesti adalah tang pokok2 lip lap2 tu. Khens.... !!.

( MANA LAGI CIK GooGle Ler )
( N3 AUTO PUBLISH )

Sunday, 22 December 2013

Saturday, 21 December 2013

Dah OTW Untuk Cuti2 Malaysia Lagi !

Hari tu2 dah cuti2 seluruh keluarga, Kali ni cuti2 my family aje
Tq Ummi sebab sudi bawak kita,
Walau sebenarnyer UMMI kena kerja
Jadi kita lepak2 santai lah Adik yer !
Walaupun untuk 4 -5 hari je 
Ala dun worry, Abah kan ada !
Akan stay di salah sebuah bandar di Johor sana ....

 

JOHOR DARUL TA'ZIM
Here I come  !!!!

  http://ms.wikipedia.org/wiki/Johor
Johor Darul Ta'zim ialah sebuah negeri di Malaysia yang terletak di selatan Semenanjung Malaysia. Negeri ini bersempadanan dengan negeri Melaka, Negeri Sembilan dan Pahang. Negeri Johor juga dikelilingi oleh kawasan perairan seperti Laut China Selatan di timur, Selat Tebrau di selatan serta Selat Melaka di bahagian barat. Bagi persempadanan antarabangsa pula, negeri Johor berkongsi sempadan maritim bersama Provinsi Kepulauan Riau dibahagian laut sebelah timur, disebelah barat pula bersempadan maritim dengan Provinsi Riau, Indonesia. Manakala bahagian selatan pula dipisahkan dengan Selat Tebrau bersama Republik Singapura.
Dengan keluasan kira-kira 19,210 kilometer persegi (7,420 bt2), Johor merupakan negeri ke-5 terbesar dalam negara Malaysia dan negeri ke-3 terbesar di Semenanjung Malaysia. Selain itu, negeri ini juga mempunyai jumlah penduduk ke-2 terbesar selepas negeri Selangor dan negeri ke-7 terpadat di dalam negara.
Ibu negeri Johor ialah Johor Bahru iaitu sebuah bandar raya di selatan negeri ini. Bandar raya tersebut merupakan bandar kedua terbesar di Malaysia selepas Kuala Lumpur. Di samping itu, bandar-bandar utamanya ialah Batu Pahat, Muar dan juga Kluang. Nama rasminya iaitu "Darul Ta'zim" berasal daripada perkataan Arab yang membawa maksud tempat perlindungan yang bermaruah.

Friday, 20 December 2013

Thursday, 19 December 2013

Good Luck & Selamat, Selamat Semuanya !

Nak ucap selamat berjaya untuk semua calon2 PMR yang nak ambil result hari ini termasuk my big brother tu.  Pukul 10.00 pagi nanti katanya.  Harap2 berjayalah yer ! Memang, biasalah, semua orang mengharapkan yang terbaik, kalau keputusannya nanti berbeza, terimalah ajalah dengan hati terbuka, dan jadikan ia sebagai pemangkin semangat untuk lebih berjaya di masa2 akan datang, macam yang UMMI TU SELALU CAKAP !.  Apapun keputusannya, tahniahlah kerana telah berjaya melepasi satu lagi ujian dalam hidup bro.. !
 
 ( Foto2 Ehsan GooGLe)

Tuesday, 17 December 2013

Antara Rawatan Jerawat Yang Salah !

Saya terbaca info ini di LAMAN SESAWANG YAHOO.COM.  Jadi saya kongsikan sama2 untuk makluman & manafaat semua ya !
( GooGLe)
Jom kita lihat antara kesalahan-kesalahan dalam merawat jerawat

Sapu ubat gigi
Seperti yang diperkatakan dengan meletakkan ubat gigi pada jerawat yang tumbuh itu boleh menghilangkan jerawat. Nah itu semua tidak benar, tetapi sebenarnya ubat gigi itu berfungsi lebih untuk memberi kesejukan pada wajah sahaja. Malah sebenarnya bahan-bahan yang terkandung dalam ubat gigi itu boleh menyebabkan kulit anda kemerahan dan seperti terbakar.

Perah limau atau lemon
Limau dan lemon adalah buah-buahan yang memang sedap untuk dimakan serta aromanya yang harum dan menyegarkan pasti menjadi tarikan. Namun kini ada sesetengah wanita mengamalkan cara yang salah untuk merawat jerawat kerana ketahuilah air perahan limau dan lemon itu terkandungnya asid yang agak tajam yang mana apabila terkena pada kulit ianya akan menyebabkan jerawat anda semakin gatal dan merah-merah.

Berjemur
Berjemur di tengah panas sememang dapat mengeluarkan segala kotoran yang ada di bawah kulit muka. Namun begitu, secara tidak langsung jerawat yang tumbuh itu juga akan meninggalkan kesan bintik hitam dan akhirnya akan membuatkan kulit wajah kamu semakin lain bahkan jerawat juga akan semakin merebak lagi.

Air putih telur dan hirisan tomato

Buah tomato memang tidak disangkal mempunyai khasiat dan baik untuk kulit kerana mengandungi vitamin A. Tetapi ia tidaklah terlalu berkesan untuk menghilangkan masalah jerawat di kulit anda dan petua menggunakan air putih telur juga tidak pratikal kerana mungkin sesetengah berjaya tetapi kesannya pada jangka masa panjang mungkin tidak berkekalan.

Jadi fikir2lah dulu sebelum kita buat sesuatu.  Moga info ni dapat membantu semua. Yang penting bagi saya, pilih pencuci muka yang bersesuaian dan pastikan kulit muka dicuci sebersih2nya sebelum masuk tidur kan !

Layan SECRET Sekejap !

Oklah, not bad for me ....
Bak kata Adik BOLEHLAH !!!

Secret (Korean: 시크릿; Japanese: シークレット, often stylized as SECRET) is a South Korean K-pop girl group formed by TS Entertainment in 2009. Consisting of four members, Jun Hyoseong, Jung Hana, Song Jieun and Han Sunhwa, the group released their debut single, "I Want You Back" on October 13, 2009. In 2010, they released two mini albums entitled Secret Time and Madonna with lead singles "Magic" and "Madonna" respectively. In 2011, Secret released three other singles, namely "Shy Boy", "Starlight Moonlight" and "Love is Move". Jieun, the main vocalist, also released a solo single titled "Going Crazy" featuring B.A.P's leader, Bang Yong Guk. In August 2011, the group made their official debut in Japan. Secret was the third Korean girl group to debut in the top ten on the Oricon charts, with Kara and Girls' Generation being the first and second groups respectively. In October 2011, Secret released their first full-length studio album, Moving in Secret. Aside from their commercial accomplishments, Secret is well known for their transitions to cute and the girl-next-door image through songs like "Shy Boy" and "Starlight Moonlight" from the sexy and powerful image back in 2009 and 2010. In support of their 2nd Japanese single, "So Much For Goodbye", the group embarked a promotional tour in Japan named "Secret 1st Japan Tour" held on March 2012. In September 2012, Secret released their 3rd mini-album entitled Poison after almost a year of absence in the South Korean music industry due to Japanese promotions.

Monday, 16 December 2013

Rezeki Oh Rezeki !

Bercerita tentang rezeki, banyak pepatah orang tua kan. Antaranya "MURAH REZEKI".  Macam My Abah, bab2 rezeki ni kalau tang Cendewan Busut yang tumbuh melata lepas hujan, memang Abahlah yang selalu dapat. Kadang2 sampai berdulang, siap bagi pada jiran2 lagi.  Paling best,  Lepas tu dia akan masak Sup Cendawan dia yang sedap tu.  Saya memang suka.  Makan sampai bermangkuk2 selalunya.  Betul tak Adikkkkkkk !!!
 
MURAH REZEKI  Maksudnya .......Rezeki yang mudah atau senang didapati setelah berusaha dan berikhtiar dengan jalan yang halal. Dan rezeki yang diperolehi itu pula mencukupi keperluan keluarga. Erti mencukupi bukanlah sehingga ke tahap membazir lah kan !  Yang penting rezeki yang ada dikongsi bersama.  Itu yang terbaik.

Rezeki yang tak disangka2 pulak bila My Uncle Ucu beli kek, satay & kudap2an yang lain sempena hari jadi dia yang lepas.  Rezeki perut kitalah tu kan Adikkkkkkk ! Kih3...
Terima kasih Ucu, moga terus MURAH REZEKI ya !

( AuTO PuBLish N3 )

EXO Miracles In December

Saya SUKA SANGAT !!!!!!!! LUV U EXO 
 EXO brought "Miracles in December"


[D.O] Boiji anheun neol chajeuryeogo aesseuda
deuliji anhneun neol deureulyeo aesseuda
[Baekhyun] Boiji anhdeonge boigo deulliji anhdeonge deullyeo
neo nareul ddeonan dwiro naegen eobdeon himi saenggyeosso
[Chen] Neol nabakke mollasseodeon igijogin naega yeah…
ne maeumdo mollajwodeon musimhan naega
ireohke deo dallajyeodaneunge najocha midgiji anha
[D.O] Ne sarangeun ireohke gyesok nal umjikyeo
[Baekhyun] Nan saenggakmanhamyeon sesangeul neoro chaeul su isseo hmmm…
nunsongihanaga ne nunmul han bangulinigga
[D.O] Dan han gaji mothaneun geoseun neol naegero oge haneun il
i chorahan choneunglyeog ([D.O/Baekhyun] ijen eobseoeumyeon jogesseo) uhhh..
[Chen] Neol nabakke mollasseodeon igijogin naega
ne maeumdo mollajwodeon musimhan naega
ireohke deo dallajyeodaneunge najocha midgiji anha
[Baekhyun] Ne sarangeun ireohke gyesok nal umjikyeo
[All] Jiganeul meomchwo ([D.O] Nege doraga)
chueogeul chaegeun ([D.O] Neoui peijireul yeoreo)
nan ge ane isseo ([Baekhyun] Ow hooo)
[Chen] Neowa hamkke ineun geol
aju jogeunmago yakhan sarami neoui sarangi
[Baekhyun] Ireohke modeungeol ([D.O] Nae salmeul modu)
bakkungeol ([D.O] Sesangeul modu) hooo uwoo…
[Baekhyun] Sarangi gomaun jul mollasseodeon naega hoo..
[Chen] Kkeutnamyeon geumanin jul aradeon naega ohh..
neo wonhaedeon geu moseub gedaero nalmada nareul gochyeoga
[D.O] Nae sarangeun kkeuteobsi gyesok ddeul geot gata
[All] Siganeul meomchwo ([D.O] Ije nan) nege doraga ([Chen] Nege doraga)
chueogui chaegeun ([Chen] Oneuldo) neoui peijireul yeoreo ([Baekhyun] nan geane isseo ow hoo…)
[D.O] Geu gyeure wa ineungeol
[D.O] Boiji anheun neol chajeuryeogo aesseuda
deuliji anhneun neol deureulyeo aesseuda

Friday, 13 December 2013

Petua Nak Ramai Kawan Macam Adik !

Kena sentiasa murah2kan SENYUMAN
DAN
Jangan lupa sebarkan2lah SALAM

PASTI RAMAILAH
KAWAN2
BETUL TAK ADIK ??

Auto PubLish N3

Thursday, 12 December 2013

Nakkan BLOG ANDA Di Promosi ??

Sapa2 yang berminat tu, kena terjahlah blog UMMI SAYA YANG INI !! .  Tapi kenalah Follow dan tinggalkan komen di N3 YANG INI YERK !.  5 yang bertuah akan dipromosikan blog mereka di blog UMMI NANTI !.  Cepat2, tarikh tamat rasanya pada 15/12/2013 nanti !  Adik pun dah sibuk2 ni nak buat cenderahati untuk pemenang segmen tu nanti .....
http://www.goodlightscraps.com/content/good_luck/good-luck-5.gif
( EHSAN GOOGLE IMAGE )
 ALL THE BEST UNTUK UOLS ..................

Monday, 9 December 2013

MV TINY-G MINIMANIMO Yang So Colorful !

Adik mesti minat sebab banyak unsur2 pink dalam MV ni.  Diakan peminat tegar pink2 ni !

 Layan jelah Adik !
( Auto Publish N3 )

Sunday, 8 December 2013

Cuti2 Malaysia Jer !

CUTI DI MANA ???? ......OKlah dari xde......Off to PD with my big family for few days yeay !!!!! 
Port Dickson, or PD to locals, is a beach and holiday destination situated about 32 km from Seremban and 90 km from Kuala Lumpur. It is located in the state of Negeri Sembilan in Peninsular Malaysia. It takes just over an hour by car to travel from Kuala Lumpur to Port Dickson along the North-South Expressway.
 Fr GooGLe ImAGE Ler Ni ! ( AUTO PUBLISH N3 )


KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...