KLIK TABUNG 2, TQ

Monday, 30 September 2013

WITH EXO K... 365 DAYS !

Suka sangat lagu  ni..
Memang terbaiklah for ME !

 
[Baekhyun] Sebeonkkajin dudwitchyeobwa,Yeoseotbeonju uljirado.
[Chanyeol] Daseotbeon do igeonaemyeon, kkeutchi boigi shijakhae.
[D.O] Jogeuphage dalilsurok chuneowan girl, neochil ppuniya.
[Suho] Naege jomdo shiganeul jong, Soneul georeulsu itgaehae.

[D.O] Neul gatteun goseseo
[Baekhyun] do oneul taeyang cheoreom~
[D.O & Baekhyun] 365 nan maeil achim
[D.O]chumdeun nolgeumyeon haru shijakhae!
[D.O & Baekhyun] 365 ilbuneul junge
[Suho] dundeo eobseul mankkeum hamkke halgeoya!
Woouwooo
[D.O & Baekhyun] 365!
[Kai] Ni soneul jabgo!
Woouwoo
[D.O & Baekhyun] 365!
[Baekhyun]Nochi anheulge!
[D.O] Sorinaeyo seboneul kkok, yoseot geoge neoreul deuro.
[Suho] Daseot shigan chagunamyeon, dabulgeo aninde dwaelgeoya..
[Chanyeol] Nan neoreul jikkineun
[Baekhyun]  jeopichae gisakcheoreom!
[D.O & B
aekhyun] 365 neoye apeseo
[D.O] ojik neoreul ihuro gomeul wideulleo!
[D.O & Baekhyun] 365 machi neol wihae
[Chanyeol] taeyeonhan geotgateun
[Kai] maeireun salge!
Woouooo
[D.O & Baekhyun] 365!
[Sehun] Eotteon apeumdo!
Woouwoo
[D.O & Baekhyun] 365!
[D.O] Neol midgyeokhage!
[Suho]Neol swiwonhan utneundeuri
[D.O] nunmureul bureulttae.
[Chanyeol] Eonjerado nan gijeok cheoreom
[Baekhyun] ni ape na tanalge.
[D.O & B
aekhyun] 365 neoye dwiesseo
[D.O] jeolte neoreul wihan maeireul salkke!
[D.O & B
aekhyun] 365 machi neol wihae
[Baekhyun] taryeonhan geotgatteun
[Suho] haneulchae umyeon!
Woouwooo
[D.O & Baekhyun] 365
[Kai] eotteon apeumdo!
Wooouwooo
[Baekhyun] 365
[Kai] neol midgyeokhage!
[Baekhyun] 365
[Kai] neoreul jikilge!
 
Layan..................!! 
( Auto Publish N3 )

Friday, 27 September 2013

Thursday, 26 September 2013

Bila Adam AF & Fiza Elite Bersatu

Kalau dulu, saya suka lagu Adam & Stacy, ADAM... STACY bergabung meletop !!!!! Tapi lain pulak yang jadi hari ni. Adam dan Fiza pulak yang telah sah disatukan. Ermmmm.....Cuma nak ucap tahniah. Suka sebab nampak lain, sweet dan bersederhana sangat. Moga kekal hingga hujung nyawa lah harap2 nya !  Adam saya kenallah sebab Akademi fantasia dulu2, tapi Fiza Elite tak berapa nak ingatlah, tapi mereka nampak sesuai sangat.......


Monday, 23 September 2013

Ber Teaser "The Heirs"

Ada Lee Min Ho, 
Ada Park Shin Hye, 
Ada Kim Woo Bin, 
lagi2 ada f(x)’s Krystal, CN Blue’s Kang Min Hyuk, Kim Ji Won, ZE:A’s Hyung Sik, 
and Kang Ha Neul.......
Apa cerita ni.... SBS Upcoming drama ler..!

" The newly released teaser for The Heirs gave a first look at the drama with Lee Min Ho, Park Shin Hye, Kim Woo Bin, f(x)’s Krystal, CN Blue’s Kang Min Hyuk, Kim Ji Won, ZE:A’s Hyung Sik, and Kang Ha Neul, introducing what each character was an heir of "


The drama about high school students living in high society will begin on October 9, 2013.

Mesti gempak best giler lah ni !

Sunday, 22 September 2013

Panggilan Haji !


Beruntung lah siapa yang berpeluang menjadi tetamu Allah
musim Haji kali ini...

( AuTo PuBLish N3 )

Saturday, 21 September 2013

Inifinite Di Malaysia Oktober Ini Aaaaarrrrrrrrrgh !

Saya terbaca di LAMAN SESAWANG INI,  Kumpulan K-pop popular INFINITE akan mengadakan showcase mereka ‘Jelajah Dunia Pertama INFINITE ‘One Great Step’ 2013 di Malaysia’ pada 19 Oktober (Sabtu) di Stadium Negara. INFINITE akan mengadakan konsert bertaraf dunia dengan membawa produksi antarabangsa mereka untuk peminat-peminat di Malaysia.
INFINITE merupakan bintang besar dari Korea yang sedang berada di ambang populariti mereka sebagai ikon K-pop. Tujuh orang anak muda ini (Sung Kyu, Dong Woo, Woo Hyun, Hoya, Sung Yeol, L dan Sung Jong) telah membuat penampilan pertama mereka pada Jun 2012 dengan album mini pertama mereka 'First Invasion' terus berada di tangga teratas carta. Pada 2012, Infinite menjadi makin terkenal dengan ‘Scorpion Dance’ mereka di ‘B.T.D’ dan semakin menjadi perhatian apabila memenangi anugerah muzik menerusi Over The Top. Selepas dari itu, mereka terus menerus membuat lagu-lagu hits seperti Paradise, The Chaser, Man In Love dan banyak lagi.
Sehubungan dengan ini, ‘Jelajah Dunia Pertama INFINITE ‘One Great Step’ 2013 di Malaysia’ akan dilangsungkan pada 19 Oktober di Stadium Negara, Kuala Lumpur. Perjalanan mereka akan berterusan ke China dan banyak lagi negara-negara Asian. Siri jelajah ini akan berakhir pada hujung tahun dengan persembahan di Amerika Utara, Amerika Selatan, Eropah, Timur Tengah serta lain-lain.
IME Production merupakan penganjur bagi 'Jelajah Dunia Pertama INFINITE ‘One Great Step’ 2013 di Malaysia. Jualan Online bermula pada 26 Ogos (Isnin) via TiketCharge (www.ticketcharge.com.my atau (603) 92228811)
Tiket untuk JELAJAH DUNIA PERTAMA INFINITE ‘ONE GREAT STEP’ 2013 di Malaysia berharga :
RM 683 (VIP – terhad),
RM 583 (Zon Rock – berdiri),
RM 583 (PS1 –  terhad),
RM 483 (PS2 – tempat duduk bebas),
RM 383 (PS3 – tempat duduk bebas),
RM 183 (PS4 – berdiri)
Untuk keterangan lanjut, sila layari laman facebook rasmi INFINITE (www.facebook.com/ifnt7) atau laman facebook rasmi IME (www.facebook.com/imepmy)
Kalaulah saya dibenarkan untuk join sekali ! Hu Hu Hu 

Quote in Saturday morning!

   Assalamualaikum! Selamat pagi semua. Alhamdulillah masih dapat menghirup udara yang segar pada hari Sabtu yang indah ini. So tak mahu intro panjang kita terus ke isi-isi penting. Macam buat karangan pulak.
    Sepatutnya pagi ni nak kena pergi sekolah bcuz ada persembahan hari ni. Persembahan untuk hari kecemerlangan tak silap. Sebab group kita orang dari Kelab Pencinta Alam so kita orang kena buat persembahan menggunakan barangan terpakai. Cadangnya nak main musik menggunakan alatan seperti botol minuman, tin atau apa-apa sahaja yang berkaitan dengannya. Bila dah liat sangat nak gosok baju so baik kita tarik diri saja la.
     So bila dah duduk rumah macam ni, makan la jawabnya. Mana tak kene bebel dengan wan. Asyik makan je bersenam nye malas. Tapi rasanya saya dah cukup bersenam dah. Hari-hari jalan kaki pergi tunggu bas. Naik turun tangga pergi kelas. Sungguh meletihkan. Tapi sebab nak belajar kan so kena la berusaha sikit. Cerita pasal belajar kepada calon PMR dan SPM tu tak payah nak tension sangat. Bila kita asyik ingat nak belajar je memang stress la jadinya. Elok-elok ilmu dikepala. Asyik tension je yang dibaca tak dapat, yang dah ada berciciran. haha
    Tak payah nak ambil contoh jauh-jauh la kan. Dalam kelas saya sendiri pun memang mcm tu. Bila cikgu sebut je ada PBS, ujian itu, ujian ini semua naik gelabah. Bila ujian Bahasa Malaysia pun dah mula garu kepala tak payah tanya subjek yang susah la kan. Mahu nya pengsan dekat situ. Nak nak pulak subjek Sejarah. Subjek yang dibenci keramaian budak-budak sekolah. Lagi la kepala tu naik meninggi terhayun-hayun ke kanan kiri. Bila result keluar semua jadi tak tentu arah.

Sains B koyak kertas.
     Math C pening kepala;
      English D demam panas,
          Buku bertingkat jadi gila.

   Pantun terabur sikit pagi ni. Kepada yang nak exam ni banyak-banyakkan la rehatkan minda tu. Tapi jangan nak rehat lebih-lebih pulak sampai buku langsung tak usik. Yang ni yang bahaya. Bila exam je tak tau apa. So baca buku pun kena jugak la kan. Baca tu biar ikhlas biar senang ilmu nak masuk. Tapi jangan nak paksa-paksa pulak nanti silap-silap masuk dewan periksa dengan mata panda. haha. Okay la thats all for today. Layan qoute ni kejap.

 
(pinjam cik google)

Sekian sahaja untuk n3 kali ini. Have a nice day! =D

Friday, 20 September 2013

Destiny - INFINITE !

Destiny - INFINITE

[L] Idaero tteonajima nae apeseo majimak Ganeun dwitmoseubeul boijineun ma

[Sungkyu] Dasin ni gyeoteseo tteonaji anheulge Neol beorigo tteonan nal miwohaedo dwae [Dongwoo] Chama bolge na apa bolge da [Sungkyu] Neol wihae oh you

[Woohyun] Dasin kkwak jabeun son nochiji anheulge Neol ulligo tteonan nal miwohaedo dwae [Sungyeol] Dollyeobolge da apa bolge na [Woohyun] For you for you

[Sungjong] Nal tteona haengbokhal su itdan mal hajima [Hoya] Naega jalhalge nochi anheulge [L] Ni yeope inneun nal

[Sungkyu] Tteonajima doraseojima Idaero bonael su eobseo [Woohyun] Ireon nal dugo oh oh gandago oh oh [Hoya] Beoseonal su eobseo cause you are my destiny [Woohyun] Nal dugo doraseojima [Sungkyu] Bitgyeogajima pihaegajima you are my destiny

[Dongwoo] Dul sai naerimakgil Tteoreojil saenggage garo makhin chae Daehwajocha sigan nangbira Neoui maeumi nal mireonae jamsiman Naman gonoe soge nama done Tto nae baraem ane dama Bonae bollaeui jarijapgil Geuge naui pume angil have met destiny

[Sungkyu] Dasin ireoke neol nochiji anheulge Neol apeuge haetdeon nal miwohaedo dwae [L] Dollyeobolge na apa bolge da [Sungkyu] For you for you

[Sungjong] Du beon dasin bol su eopdan mal hajima [Sungyeol] Naega jalhalge nochi anheulge Ni gyeote inneun nal

[Woohyun] Tteonajima doraseojima Nan neol bonael su eobseo [Sungkyu] Ireon nal dugo oh oh gandago oh oh [Woohyun] Beoseonal su eobseo cause you are my destiny

[Hoya] Sansanjogak na beorin naega beoryeobeorin gieok Chueogeuro namgyeodugineun sirheo Mureup kkurko bireo Gireotdeon mannam kkeute jeongsini nagasseonna bwa Eotnagatdeon nal jabajwo Huhoe soge jamgin naege gihoel jwo

[Woohyun] Idaero tteonajima nae apeseo majimak Ganeun dwitmoseubeul boijineun ma

[Sungkyu] Cause you are my destiny Nal dugo doraseojima Bitgyeogajima pihaegajima you are my destiny

([Woohyun] Neo wae, neo wae, neo wae)
[L] Dugo gajima tteonajima ([Woohyun] neo wae, yeah~)
[Sungkyu] Beoseonal su eobseo cause you are my destiny

——-English——

Don’t leave like this, don’t show me your turned back for the last time

I won’t ever leave your side again You can hate me, who had left you once I’ll try to endure it, I’ll be in pain, everything for you, oh you

I won’t ever let go of this tightly held hand again You can hate me, who had made you cry and left you once I’ll remember it all, I’ll be in pain, for you, for you

Don’t say that you can be happy without me I’ll be good to you, I won’t lose you, I’m right next to you

Don’t leave, don’t turn around, I can’t let you go like this Even if you leave me like this, you can’t escape me Cause you are my destiny Don’t turn around and leave me, don’t brush me off, don’t avoid me You are my destiny

When I think about our relationship falling downwards, I try to stop it Talking through this would be a waste of time, your heart pushes me out Only I remain in suffering but I hope that we’ll go back to how we were before Hoping that you’ll come into my embrace, have met destiny

I won’t ever leave your side again You can hate me, who hurt you once I’ll remember it all, I’ll be in pain, for you, for you

Don’t say that you can be happy without me I’ll be good to you, I won’t lose you, I’m right next to you

Don’t leave, don’t turn around, I can’t let you go like this Even if you leave me like this, you can’t escape me Cause you are my destiny

I threw away our memories that have shattered to pieces But I didn’t want to leave it as just a memory, so I’m on my knees and begging I guess I was out of my mind at the end of our long relationship Please catch me, who has gone awry, I’m locked in regrets so give me a chance

Don’t leave like this, don’t show me your turned back for the last time Cause you are my destiny Don’t turn around and leave me, don’t brush me off, don’t avoid me Y
Don’t leave me, don’t leave You can’t escape me Cause you are my destiny

LYRIC CREDIT TO HERE  ( Auto Publish N3)

Renungan Pagi JUMAAT Ini

Moga berMaNaFaat UnTuK SeMuA..
( DaRi FB SaYa)
JaDi ApApUn YaNg BeRLaKu
DoA TeRuS JaNgAn PuTus !

Thursday, 19 September 2013

Hey You, CN BLUE

Ramai yang cari2 ini di blog saya rupanya !
Telek2 mencari2 kod gitar untuk lagu ni 
Even dah agak lama juga MV ni
Masih ada lagi yang tercari2 yer ....


LaYaN AjeLaH !!

Wednesday, 18 September 2013

UP, UP AND AWAY !

....Hundreds of hot air balloons attempt world record
Some 408 multi-coloured hot air balloons have filled the sky above Chambley, 
 France. The annual 'Lorraine Mondial Air Balloons Festival' sees a thousand
 pilots from  all over the world gather. The world record attempt was successful, 
according to the festival's website....


Menarik kan.... (Auto PUBLISH N3)
 SOURCE FR HERE 

Hobi & Minat Masing2 Ler !

Kata Wikipedia...
" Hobi merupakan aktiviti rekreasi yang dilakukan pada masa lapang bagi menenangkan fikiran seseorang "

"A Picture tell a thousand word"

HOBI NENEK SAYA MENGUBAH BUNGA
SAYA PULAT MINAT FOTOGRAFI NI
JADI....
SAYA TUKANG AMBIK GAMBAR AJE LAH YE !

Tuesday, 17 September 2013

Senyum di pagi Selasa!

    Assalamualaikum dan Selamat pagi semua! Semalam tidur lena? So harini semua dah start kerja. Budak2 sekolah pun dah kena pergi sekolah. Wuuuh~ Malas betul kan? Dah cuti2 ni kena pergi sekolah pulak. Mcm tak biasa pulak kan kena bangun pagi. Sarapan pun sedap2. Pagi2 macam ni kalau pekena nasi lemak sebungkus mesti best. Minta nasi lemak dapatnya roti canai sekeping. Tak cukup? Bersyukurla, ramai lagi yang tak dapat makan kat luar sana. Eh? Out of topic pulak. Tak mau la bukak cerita sedih2 pagi2 ni. Pagi ni nak share sikit. Ni jumpa time selak2 majalah lama. Ye la, mana yang tak patut tu buang je. Tak pun jual dekat PakCik Besi buruk, dapat jugak singgit dua. Moh la kita layan sama2 :)

(Maaf kualiti gambar kurang memuaskan)

Dah habis baca? Jom pergi bersenam pulak. Okay? Sekian untuk n3 kali ini. Semoga terhibur :)

Monday, 16 September 2013

BTOB - Thriller Music Video And Lyrics

Malam-malam gini mesti bosan kan? Moh la join saya layan lagu ini. Biar hilang sikit rasa ngantoknya. Jom! Jom!

 

[Ilhoon] Now, we back! Pack your bags!
Only one chance right?
Come on!

[Sungjae] Eoduun neupeul jina seupgi chan i bame
Eumsanhan giundeulman i gosen gadeukhae
Neol jabeun akmaneun nal bogo biutji
Nal jabeul su eobseo
[All] Lala lalalala

[Changseob] Saengmyeongui sorideureun sumjugigo isseo
Tarakhan yeonghondeureun bimyeongeul jireugo
Ooooo ooooo
[Peniel] Nal mageul sun eobtji
[All] Lala lalalala

[Hyunsik] Eodumui gongpoga nae simjangeul jwiyeo
Hajiman boreumdal tteun
I bami nareul michige hae
[Minhyuk] Sumi makhine heungbuneul samkine
Boreumdari nawa eodumeul barkhine jeoldae
[Changseob] Neol ppaetgil su eobseo never ever ever

[Sungjae] Jeonyurui i bam teojil geot gata
Summakhineun i sungan tonight a a a
Geurae jeulgigo isseo ireoke thriller
[Eunkwang] Gwangnanui sigan tteugeoun i bam
Kkumkkudeusi naraga fly high high
Ajik neukkigo isseo neowa na thriller

[Ilhoon] Dok sagwa han ip beeo mureo
Jami deun geunyeoreul wihae ttwieodeureo
Keomkeomhan sup sok waenji moreul
Useumsori geudeuri kilkilgeoryeo
Jamdeun saido gwaenchanchiman geunyeowa
Nun tteumyeo majeullae achimhaessal
Neomanui gisa na donkihotega
Doeeodo sanggwaneobseo neol guhaejulge

[Hyunsik] Chagaun gonggiga nae simjangeul meomchwo
Hajiman boreumdal tteun
I bami uril michige hae
[Peniel] Tonight’’s atmosphere is hazy
I enjoy the thrill it’s crazy
[Sungjae] Neol ppaetgil su eobseo never ever ever

[Changseob] Jeonyurui i bam teojil geot gata
Summakhineun i sungan tonight a a a
Geurae jeulgigo isseo ireoke thriller
[Eunkwang] Gwangnanui sigan tteugeoun i bam
Kkumkkudeusi naraga fly high high
Ajik neukkigo isseo neowa na thriller

[Minhyuk] Haneurui daldo byeoldo daejiui
Yeonghondeuldo modu sum jugin i gonggan
Oroji bameul jibaehaneun geon na
Jomyeongeun orora muldeurin suchaehwa
Gwangaegeun hollo bamsae uneun bibaram
Yeonmose bichin gwanggi eorin miso
Gongjuyeo geokjeongma
Oneurui juyeoneun na

[Eunkwang] Woah~
[Sungjae] Jeonyurui i bam, teojil geot gata
Summakhineun i sungan tonight
Geurae jeulgigo isseo ireoke thriller
([Hyunsik] Geurae jeulgigo isseo thriller)

[All] Thriller [Minhyuk] gwangnanui sigan
[All] Knock knock [Minhyuk] muneul dudeurinda
[All] Thriller [Peniel] bultaneun simjang
[All] Fly fly
[Ilhoon] Nareul makjima high hanadoeneun i bam
[Eunkwang] Ajik neukkigo isseo neowa na thriller ye~
[Ilhoon] Jeoldae seulpeun endingeun eobseunikkan
Meomchuji anha i thriller

Antara 5 Makanan terpopular di Korea!

  Assalamualaikum! Harini nak share sikit. Asyik cerita K-pop Kpop je. Hari kita cerita pasal K-food K-food pulak. Korea bukan sahaja dikenali dengan artis2nya. Malahan terdapat juga makanan2 yang sedap dan popular. Tak payah ke Korea untuk cuba makan. Dekat malaysia sendiri dah belambak kedai makanan Korea yang kita boleh pergi. Jom cuci mata tengok makanan2 ni. 
Enjoy!
1. Japchae
Japchae adalah makanan Korea berupa sohun yang dicampur dengan berbagai jenis sayuran dan daging sapi. Makanan ini dimakan sebagai lauk, terutama dalam pesta dan kesempatan khusus. Sayuran yang digunakan biasanya sayuran yang ada pada musim itu.
Bahan-bahan seperti daging sapi dan sayuran, wortel, paprika, jamur shiitake, bawang bombay, dipotong kecil-kecil memanjang. Kemudian ditumis secara berasingan untuk mempertahankan aroma dan rasa. Bumbu berupa bawang putih, kicap asin, dan gula pasir ditumis dengan minyak wijen bersama daging sapi.
Di dalam sebuah bekas, semua bahan dicampurkan ke dalam sohun yang sudah direbus. Digaul bersama minyak bijan, irisan cili, dan bijan. Nasi dengan japchae disebut japchae-bap. 
 2.  Dakjuk
Dakjuk adalah masakan korea yang terbuat dari daging ayam yang direbus dalam air dan dicampur dengan bawang putih dan bawang merah. Kemudian ditambahkan nasi dan dimasak sampai matang.
Setelah Dakjuk matang, hasilnya seperti bubur ayam yang kental dengan rasa bawang yang kuat. Dakjuk sangat disukai oleh anak-anak dan diberikan kepada orang yang sakit. Kerana makanan ini tidak pedas dan mudah dicerna.

  
3. Seolleongtang
Seolleongtang adalah masakan Korea yang dibuat dari sup kaldu tulang sapi yang direbus dalam waktu yang lama. Seolleongtang biasanya dimakan di restoran khusus. Memerlukan waktu lama untuk dimasak untuk mendapatkan gizi dari tulang sapi. Semangkuk seolleongtang memiliki kandungan 540 kcal energi, 25 gram protein, 12 gram lemak, 28 gram karbohidrat dan juga diperkaya dengan vitamin A (57 RE), vitamin C (11 mg), dan kalsium (45 mg.

 
4. Soondubu Jiggae
Soondubu Jiggae adalah masakan korea berupa sup yang kental. Masakan ini dibuat dari rebusan ikan, daging sapi, lada, tofu, dan telur. Makanan ini sangat populor di Korea, kerana disajikan  dalam mangkuk secara individu. Soon Dubu dimasak di dalam mangkuk khusus yang tahan panas. Selain itu, makanan ini sangat digemari kerana disajikan dalam keadaan panas terutama sekali pada musim sejuk.
 
 5. Ddukbokkie
Ddukbokkie adalah jajanan yang dapat ditemui di seluruh jalanan di Korea, terutama pada malam hari. Makanan ini biasa dimakan sebagai snek dan sangat terkenal di Korea. Ddujbokkie dibuat dari kue ikan, telur rebus, dan ditambahkan sos pedas manis (gojuchang). Saat musim dingin di Korea, paling best jika datang ke warung-warung (pojangmacha) sambil menikmati Ddukbokkie yang hangat.

(photo ihsan google)

BTS (Bangtan Boys) - N.O Lyrics

Jom kita layan K-pop petang ni. Bersenam sekali ye. Biar badan sihat. Yeah Everybody say NO!


Joheun jip joheun cha geureon ge haengbogil su isseulkka?
In seoul to the sky, bumonimeun jeongmal haengbokhaejilkka?

Kkum eobseojyeotji sumswil teumdo eobsi
Hakgyowa jip animyeon pissibangi dain chetbakwi
Gateun sarmdeureul salmyeo ildeungeul gangyo
Batneun haksaengeun kkumgwa hyeonsil saiui ijunggancheop

Uril gongbuhaneun gigyero mandeun geon nugu?
Ildeungi animyeon nagoro gubun
Jitge mandeun geon teure gadun geon
Eoreuniran geol swipge sugeung
Hal subakke dansunhage saenggakhaedo yagyukgangsik arae
Chinhan chingudo barpgo ollaseoge mandeun ge
Nugura saenggakhae what?

Eoreundeureun naege malhaji himdeun geon jigeumppunirago
Jogeum deo chameurago najunge harago

Everybody say NO!
Deoneun najungiran mallo andwae
Deoneun namui kkume gatyeo salji ma
We roll (we roll) we roll (we roll) we roll

Everybody say NO!
Jeongmal jigeumi animyeon andwae
Ajik amugeotdo haebon ge eobtjanha
We roll (we roll) we roll (we roll) we roll
Everybody say NO!

Joheun jip joheun cha geureon ge haengbogil su isseulkka?
In seoul to the sky, bumonimeun jeongmal haengbokhaejilkka?

Nolgo meokgo sipeo gyobok jjitgo sipeo
Make money good money beolsseo ppittakhan siseon
Magyeonhamppunin tongjang, nae bulhaengeun handochogwaji
Gongbuhaneun hansum gongjang, gyesokdoeneun dollyeomakgi

Eoreundeuri haneun gobaek neonen cham pyeonhan georae 
Bune neomchige haengbokhan georae
Geureom ireokedo bulhaenghan naneun mwonde
Gongbu oeen daehwajujega eobseo
Bakken na gateun aega neomchyeo ttokgateun kkokdugaksi insaeng
Dodaeche nuga chaegimjyeojwo?

Eoreundeureun naege malhaji himdeun geon jigeumppunirago
Jogeum deo chameurago najunge harago
Everybody say NO!
 
Deoneun najungiran mallo andwae
Deoneun namui kkume gatyeo salji ma
We roll (we roll) we roll (we roll) we roll

Everybody say NO! 
Jeongmal jigeumi animyeon andwae
Ajik amugeotdo haebon ge eobtjanha
We roll (we roll) we roll (we roll) we roll
Everybody say NO!

Everybody say NO!
Everybody say NO!
Everybody say NO!
Everybody say NO!

Selamat Hari Malaysia !

Hari Malaysia disambut pada 16 September setiap tahun untuk memperingati penubuhan persekutuan Malaysia di tarikh yang sama pada tahun 1963. 
Ia menandakan penyertaan bersama Malaya, Borneo Utara, Sarawak, dan 
Singapura bagi membentuk Malaysia.
 
( ehsan GooGLe )
 YANG PENTING HARI NI CUTIIIII... YEAY !!!!

Wednesday, 11 September 2013

Annual Flower Parade In Zundert

These spectacular floats are made with eight million dahlias grown especially for the annual Bloemencorso, or Flower Parade, in Zundert, Holland. Each district of the small town enters a float and is subsequently judged by a jury the prestigious winner. As many as 50,000 visitors watch the spectacular parade in Vincent Van Gogh's birthplace.
 
Saya minat purple so letak yang ada unsur2 PuRpLe ajelah.....
 






Tuesday, 10 September 2013

Exo - Growl Lyrics

GROWL

[Tao] Yo~ Okay~ Sexy~~

[Kai] Neo hokshi molla gyeonggo haneunde ([Xiumin] Jaldeureo)
Jigeum wiheomhae ([Xiumin] So dangerous)
[Sehun] Jakku nareul jageug hajima
nado nal molla

[Baekhyun] Summi jakku meotneunda
niga nal hyanghae georeo onda
[Chen] Nareul bomyeo utneunda
neodo naege kkeulli neunji

[Baekhyun&Kai] Nun api dakkam kkamhae
[Baekhyun] Niga tturheo jyeora chyeoda bolttae
[Xiumin] Gwit gae gakka wojin sum sori 
[Chen] Nalmichige mandeuneun neoin geol

[Baekhyun] Amudo neol motboge ([Tao] Jeolttae)
pume gamchugo shipeo ([Tao] I’m so serious)
[Xiumin] Nuni neol boneun
shiseondeul nae ane ireona
[Chen] Geojin soyongdolie

[All] Geomjeong geurimja nae ane kkae eona
neol boneun du nune bul kkochi nuntteo
geu nyeo gyeoteseo moduda mulleona
ijen jogeum sshik sana woji nikka

[All] Na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae 
[Tao] Da mulleo seoji anheumyeon dachyeodo molla

[D.O] Na ison nunbitgwa
beil deutan ginjang gam
jigeum geomsaek jungya
neoui juwireul Baby~

[Suho] Neon geunyang geudaero isseo
namaneul bara bomyeonseo
jeolttae neol bonaeji anha
dugobwa Baby~

[Luhan] Heurin gonggan sogeseo
([D.O] Heurin gonggan sogeseo)
seonmyeong hage bit naneun
([D.O] Seonmyeong hage bit naneun)
nuni bushin seongdeul nae ane ullineun
[D.O] Gyeong boullim sori

[All] Geomjeong geurimja nae ane kkae eona
neol boneun du nune bul kkochi nuntteo
geu nyeo gyeoteseo moduda mulleona
ijen jogeum sshik sana woji nikka

[All] Na eureureong eureureong eureureong dae 
na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae 
[Kris] Da mulleo seoji anheumyeon dachyeodo molla
[Sehun] E.X.O

[Chanyeol] Yeah tto dareun neugdae deuri bol saera
neomuna wanbyeoghan nae yeojara
pum soge budeureobge neorango
neomaneul wihae naneun nanpoghae jigo

[Kai] Gyeolgugen ganghan jaga
eodge doeneun miin
jariga eobseu nikka geunyang doraga
[Kris] Ganeung seong jeroya
geureo nikka geumanbwa
[Lay] Geu nyeoreul neombon damyeon
nareul meonjeo neomeobwa

[Luhan] Uri mankeum hana dul sshik
jiwo beori janha
[Baekhyun&Suho&Chen] Neo hanago naman yeogi nama
meomchwojin deushi
[Chen] Yeahhhhhh~

[All] Geomjeong geurimja nae ane kkae eona
neol boneun du nune bul kkochi nuntteo
geu nyeo gyeoteseo moduda mulleona
ijen jogeum sshik sana woji nikka

[All] Na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae
[Lay] Da mulleo seoji anheumyeon dachyeodo molla

[All] Na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae
na eureureong eureureong eureureong dae
[Kai] Da mulleo seoji anheumyeon dachyeodo molla

Stressnya jadi student!

 Hello and Assalamualaikum pembaca dan blogger2 sekalian. Ui ui rasanya dah lama tak bercerita kisah hidup. So malam ni nak share sikit :) Hmm everything okay saje. Cuma sejak dua kebelakangan ni mental breakdown sikit. hehe. Mana idaknya boyfren buat konsert tapi saya ni duk rumah je. Bukan saya sahaja rakan2 seperjuangan juga turut sama berduka.

 Twitter heboh tentang MTV World Stage di Sunway Lagoon baru2 ni. Sana sini duk bercerita. EXO la EXO la EXO la. Itu je yg minat. So itu je yang saya kisah.  Nak buat macam mana tak ada rezeki nak pergi. Tapi hidup harus diteruskan. eh?

 Duduk rumah baca buku plus plus novel. Nak baiki bahasa inggeris yang masih tidak bagus.Dengan tugasan sekolah yang macam2. Mmg stress betul. Dengan PBS lagi. Hadoi! :( Dalam sibuk2 belajar pun kena jugak buat benda2 lain. Nanti naik gila pulak asyik baca buku je. Bagi saya kalau belajar kena dengar lagu. Kalau tak ada lagu mmg tak boleh nak masuk. Time dalam kelas pun pandang cikgu sampai tembus ke bilik sebelah. Bosan sangat. Nasib ada kawan yang rajin buat nota. Boleh minta tolong ajar mana yang tak faham.

 Lagu mesti layan K-pop. haha. Kpopers ni. Tu yang stressed semacam bila tak dapat pergi Sunway Lagoon. Kerja yang cikgu bagi ada yang masih tertangguh. Tak ada masa nak buat. Nasib baik cikgu bg masa panjang. Kalau pergi pun entah apa jdi dekat kerja2 yg terbengkalai. Entah2 langsung tak diusik. So keinginan ni nak kena ada faedahnya jgk. Kalau beli tiket yg mahal2 tapi rasanya tak sampai satu jam mcm tkde faedah je. Tapi kalau rezeki lebih nak jgk merasa. hmmm ;)

    Sekian sahaja coretan buat kali ni. Pendek je. Tak ada apa lagi nak dikongsikan lagi. Jumpa lagi di lain n3 :)

Monday, 9 September 2013

Selamat Berjaya Untuk Semua Yer !

Selamat berjaya, terutama buat adik2 calon UPSR 
yang akan bermula esok !

TAKWIM PEPERIKSAAN 2013

 PEPERIKSAAN TARIKH
Sijil Pelajaran Malaysia (Ulangan)
(SPMU)
Bertulis  11 - 12 Jun 2013
(Selasa - Rabu)

Ujian Pencapaian Sekolah Rendah
(UPSR)
Bertulis  10 - 12 September 2013
(Selasa - Khamis)
Penilaiaan Menengah Rendah
(PMR)
Bertulis  2 - 3 Oktober 2013
(Rabu - Khamis)
7 - 9 Oktober 2013
(Isnin - Rabu)
Sijil Tinggi Agama Malaysia
(STAM)
Lisan 8 - 19 Julai 2013
(Isnin - Khamis)
Bertulis 21 - 23 Oktober 2013
 (Isnin - Rabu)
28 - 29 Oktober 2013
(Isnin - Selasa)
Sijil Pelajaran Malaysia
(SPM)
Bertulis  6 - 29 November 2013
2 - 5  Disember 2013
 Pentaksiran Kolej Vokasional (KV)

29 - 30 April 2013
2 - 17 Mei 2013
 Pentaksiran Kolej Vokasional (KV)

7 - 25 Oktober 2013
 Pentaksiran Pusat Pendidikan Asas Vokasional (PAV)

21 - 23 oktober 2013
 *Tarikh-tarikh yang dinyatakan adalah tertakluk kepada pindaan

Monday, 2 September 2013

Bershopping Dengan DUIT RAYA

Salam Pagi Isnin & Good morning
Tengah mengira duit raya ke ????
Banyak ker collection duit raya tahun ini
Saya macam biasa jugalah, tiap tahun same je 
Lain lah macam Adik tu....
So, Sebelum disimpan masuk tabungan bank
Saya sempat sambar shopping beli ini dulu 
Terbaik !!!!
Well, macam yang selalu disebut  UMMI KAMI TU !
Membaca Itu kan Jambatan Ilmu
Opps... In English pleaseeeeeeeeeeeee

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...