KLIK TABUNG 2, TQ

Monday, 29 April 2013

Saya Suka Purple

Tak kisahlah apa orang kata
Tak kisahlah bila Abah cakap asyik2 color yang sama aje
Sebab saya adalah saya
Dan saya suka warna ini juga
Tak sama dengan Adik saya
Sebab citarasa semua orang kan berbeza2

I LuV PuRpLe  !!!!
 
 
PoYo SaNgAt Ker ????????????

( aUtO PuBLiSh )

Tuesday, 23 April 2013

Antara Kenangan Terindah Adik

Semua orang ada KeNanGaN mereka tersendiri
Walaupun demam Adik waktu ini
Tapi maintain happy bila dapat gader2 begini
Antara kenangan terindah Adik di suatu ketika dulu lah ni
Saya pun ada juga... TAPI Biarlah rahsia !




Gaya model yang x berapa nak jadi, sebab demam yer ADIK!

N3 AuTo PuBLiSh

Thursday, 18 April 2013

Selamat Hari Lahir Adik ...

Selamat Hari Lahir 
Yang Ke 7 Buat Adik hari ini
Moga berjaya dalam kehidupan
Di dunia & di akhirat juga hendaknyer......

Adik yang banyak songeh
Adik yang banyak cakap
Adik yang suka lukis macam2
Adik yang pintar & bijak sangat
DaN...
Adik yang sentiasa menceriakan keadaaan
Happy Birthday AdIk..................
SOPHEA...

 ( eHsAn GooGle )

Wednesday, 17 April 2013

Dine Ink Pen Utensil Set

Best juga kalau ada macam ni....
  So bon appetit, cubicle captive! You get 3 pens, with both original caps and utensil caps, all packaged in a peggable, reusable, green” zip-bag.”
 ( Hari KeNa KuRaNgKaN WoRDs yer hari ni, alamak terlebih sudah! )



( aUtO PuBLiSh N3 )

Monday, 15 April 2013

Friday, 12 April 2013

Motivasi Diri

Saya suka quote yang ini...
Suka sangat2 !
Jom mulakan hari kita di Jumaat ini
Dengan lafaz bismillah..

 ( share Dr GooGLE )


Thursday, 11 April 2013

Dua Dara Sepupu Adik Saya

Kata WIKIPEDIA , Istilah sepupu digunakan bagi menunjukkan perhubungan antara seseorang itu dengan anak kepada bapa/ibu saudaranya. Dengan kata lain, anak-anak kepada dua (atau lebih) orang yang bersaudara. 'Bersaudara' bermaksud mempunyai ibu dan/atau bapa yang sama. Sebagai contoh, 'A' adalah abang/adik/kakak kepada 'B'. Maka anak-anak 'A' dan anak-anak 'B' adalah saudara sepupu. Ini juga bermakna anak-anak 'A' dan 'B' mempunyai datuk dan nenek yang sama. Menurut Islam, pernikah an antara pasangan yang mempunyai hubungan sepupu adalah dibenarkan tetapi tidak digalakkan. Dalam adat Perpatih yang diamalkan oleh masyarakat Minangkabau menetapkan pasangan sepupu yang mempunyai suku yang sama tidak dibenarkan untuk berkahwin antara satu sama lain. ( Ada Faham KE ?????? )

INI, GAYA BERSAHAJA ADIK DAN SEPUPU2
YANG PALING DIER RAPAT ( (SEPUPU BELAH UMI )
DI WAKTU PERCUTIAN KE MELAKA
 @ D' VILLAGE RESORT AIR KEROH
LAYAN AJELAH ! 
SIAP BERBUNGA2 LAGI.....

SeNyUm JaNgAn TaK SeNyUm.............

Monday, 8 April 2013

Bersenam Baik Untuk KeSiHaTan....

Kita semua tahu yang bersenam adalah baik untuk kesihatan tubuh badan kita. Bersenam dapat menguatkan badan dan melancarkan perjalanan darah dalam badan.

Lakukan senaman dengan cara bersukan- Bersukan adalah cara yang paling menyeronokkan untuk anda melakukan senaman kerana ia dapat mengelakkan anda daripada berasa bosan keseorangan. Dengan bersukan, anda boleh menghabiskan masa bersama rakan-rakan. Dan waktu terbaik untuk anda mengeratkan silaturrahim disamping dapat membantu untuk menyihatkan tubuh badan.

YANG INI SEKITAR LARIAN ALAM 2013 PERINGKAT SEKOLAH BARU2 NI


 


 Tahniahlah Untuk ALONG yang berjaya juga walau tercedera!
SIAP DAPAT SIJIL & PIALA LAGI


 ( GAMBAR2 EHSAN FB SEKOLAH )

Friday, 5 April 2013

Peringatan Untuk Diri Sendiri

To my dear sister, please remember this yer....

Dun always says AAK .....
Dan baca buku semata2 nak penuhkan buku nilam tu .....
Kih3

Tuesday, 2 April 2013

BerCamping Ler Pulak

Hari yang sangat2 mendamaikan
Akan ke Kuala Selangor berteman guru & rakan2
Untuk satu aktiviti perkhemahan
 Umi & Abah usahlah kerisauan
Cuma untuk 2 - 3 hari ini ajekan
DaN....
Harap2 semua akan mendoakan
Moga urusan saya dipermudahkan....
Amin2

Jom gali2 info tentang CaMPiNG nie.......
Camping by Barriere Lake, Barriere, British Columbia
Camping is an outdoor recreational activity. The participants (known as campers) leave urban areas, their home region, or civilization and enjoy nature while spending one or several nights outdoors, usually at a campsite. Camping may involve the use of a tent, caravan, motorhome, cabin, a primitive structure, or no shelter at all. In many parts of the world[where?], camping refers exclusively to the use of tents or similar portable structures[citation needed].
Camping as a recreational activity became popular in the early 20th century. Campers frequent national or state parks, other publicly owned natural areas, and privately owned campgrounds. Camping is a key part of many youth organizations around the world, such as scouting. It is used to teach self-reliance and teamwork.
Camping is also used as an inexpensive form of accommodation for people attending large open air events such as sporting meetings and music festivals. Organizers often provide a field and other basic amenities.[1]

Monday, 1 April 2013

April Fool Dalam Islam

 APRIL FOOL: MENGHINA ISLAM DAN MARTABAT INSAN 

 ( Dari GooGLe )

Menurut sejarah, Fool’s Day atau april Fool mula diraikan sewaktu kejatuhan kerajaan Islam yang bertapak berkurun lamanya di Granada, Sepanyol yang ditawan oleh tentera Kristian. Akibatnya, penduduk Islam terpaksa berlindung di dalam rumah masing-masing untuk menyelamatkan diri. Tentera Kristian ternyata tidak berpuashati dan cuba menghapuskan orang Islam dari bumi Sepanyol.

Oleh itu, mereka membuat satu helah dengan memberitahu penduduk Islam bahawa mereka boleh keluar dari Sepanyol dengan selamat bersama barang keperluan mereka dengan menggunakan kapal-kapal yang berlabuh di pelabuhan. Di kalangan umat Islam, ada yang mempercayai dan sebahagian lagi sangsi dengan pemberitahuan itu.Mereka yang mempercayainya telah meninjau di pelabuhan dan berpuashati lalu memutuskan untuk bertolak pada keesokannya hari(1 April)

Keesokan harinya, Mereka keluar membawa kesemua barangan dan menuju ke pelabuhan. Pada ketika itulah, puak Kristian mengambil kesempatan untuk menyerang penduduk Islam berkenaan. Mereka tidak sempat menaiki kapal kerana semuanya telah dibakar. Manakala orang Islam yang berada di sekitar telah dibunuh tanpa mengira lelaki,perempuan atau kanak-kanak

Peristiwa berdarah itu kemudian diraikan oleh tentera Kristian yang kemudiannya menjadi acara tahunan. Apa yang menyedihkan, orang-orang Islam merayakannya tanpa menyedari bahawa mereka sebenarnya meraikan ulangtahun pembunuhan beramai-ramai saudara seIslam mereka sendiri.

Masyarakat hari ini sebenarnya tidak mengetahui dengan jelas asal usul April Fool’s. Selain boleh merosakkan akidah, budaya ini sebenarnya meniru gaya hidup kebaratan yang bertopengkan humor, gurauan,lelucon dan komedi. Bagi mereka, 1 April merupakan hari kejutan dengan berbagai perkara pelik, humor dan memalukan.

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...