KLIK TABUNG 2, TQ

Thursday, 28 February 2013

Memang Bukan Rezeki Kami

Ingat tak N3 saya hari tu. Yang INI N3 DIER !

So, pertandingan Choral Speaking tu dah berjalan dengan jayanyer semalam.  Semua peserta2 yang bertanding  di peringkat Daerah kali ini memang super duper hebat!  Tapi macam yang Umi selalu kata & pesan, kalah menang tu adat bertanding, penyertaan itu yang paling penting.   Satu aje, pengalaman yang dah dikutip adalah sesuatu paling berharga dan tak ternilai dalam hidup saya.  Dah tertulis bukan rezeki saya kan ! Redha ajelah. Mungkin rezeki akan datang dalam cari yang lain pulakkan................In Shaa Allah!

Dari Google

Wednesday, 27 February 2013

Sweetnyer Lampu Belon Ni


Suka sangat tengok.  Nampak menarik sangat kan !
 

Sekali tengok macam belon, 2 kali check baru taulah ianyer lampu, menarik kan!

Sweet Balloon Lamp by Haoshi Design
 Haoshi means good things, and that’s just what these designers believe in. They create fun and interesting objects, like this sweet balloon lamp which was made to capture the fleeting magic of childhood.

SOURCE FROM HERE - Auto Publish N3

Monday, 25 February 2013

Just Be OurSelf & TQ Nuffnang

Blog ini pun macam dah nak bersawang " Umi yang kata".  Memang jarang dapat sapu sawang2 ni. Faham2 ajelah bila tuan tanah budak sekolah.  Masa tu limited & terhad sangat. Limited editionlah sangat.  .  Kerja sekolah & aktiviti sekolah yang tak habis2. Hu Hu Hu.  Memang penat tuh !.  Blog nanti jadi terbiar bersawang ????. ( Sawang2 pun Nuffnang tu ada juga masuk. Sikit2 lama2 membukitlah nanti ! Tq NUFFNANG ).  Tak kisahlah apa orang nak cakap, janji kita bahagia kan Adik !

EhSan En GooGLe

Saturday, 23 February 2013

What is Choral Reading / Choral Speaking?

Like Readers Theater, “Choral Reading” involves students as they read-aloud and orally interpret, but does not require them to memorize their reading parts.

Unlike Readers Theater “Choral Speaking” requires a group of students to orally interpret and recite from memory.

 YANG INI ANTARA YANG TERBAIK, NOT BADLAH !

A bit nervous, menanti hari pertandingan bicara berirama ni next week.  Terpilih mewakili sekolah Hu Hu Hu. Doakan saya ye!

Friday, 22 February 2013

Kasih Ibu Membawa Ke Syurga

Kata Adik, kesian kat Umi, 
Semuanyer Umi
Masa sakit cari Umi
Masa senang jarang2 cari Umi
Nakkan sesuatu Umi
Nak makan itu & ini pun Umi
Kesian Umi ! Mesti Umi penat nanti...

Umilah yang  tolong buatkan itu & ini
Umilah yang tolong temankan buat homework ni
Umi juga yang tolong sediakan keperluan kami
Umi yang selalu bertanya itu & ini
Memang macam tulah Umi! 
Selalu kena pikir itu & ini

 DARI FB
TeRiMa KaSiH UmI !!!!

Wednesday, 20 February 2013

Rabu Bisu Yang Biru hU hU hU

Wednesday is in the middle of the common Western 5-day workweek that starts on Monday and finishes on Friday.





 CREDIT TO GOOGLE IMAGE

Monday, 18 February 2013

Monday SUDA....


Kembali ke sekolah, selepas cuti2 habis dah. Apalah cerita kawan2 hari ini ye.  
Tak sabar dah rasa hati ni !
Yang payah sikit (memang payah pun), bila nak mulakan hari Monday begini
Hu Hu Hu

(EnTry AuTo PuBLiSh)

Sunday, 17 February 2013

Friday, 15 February 2013

Tahniah Yer Shila Amzah

Kami nak ucapkan tahniah buat Shila Amzah yang telah tercalon di Nickelodeon Kids' Choice Awards 2013 yang bakal berlangsung pada 23 Mac, 2013 ini di Los Angeles, Amerika Syarikat.

Beliau tercalon di dalam kategori Favourite Asian Act, Shila bersaing dengan tiga artis lain iaitu Psy (Korea), Han Geng (China) dan Sarah Geronimo (Filipina) untuk trofi tersebut.

Tak nak cerita tentang kisah2 sensasi dier.  Tak ambil taupun cerita tu. Cuma kami nak wish All tHe BeSt FoR ShILa AmZaH. 

( DARI GOOGLE IMAGE )
The Nickelodeon Kids' Choice Awards, also known as the KCAs or Kids Choice Awards, is an annual awards show that airs on the Nickelodeon cable channel, which airs live and is usually held and telecast live (though with a three-hour time delay for those watching in the Pacific Time Zone or on the Nick 2 feed on digital cable that simulcasts the Pacific time zone feed) on a Saturday night in late March or early April, that honors the year's biggest television, movie, and music acts, as voted by Nickelodeon viewers. Winners receive a hollow orange blimp figurine, a logo outline for much of the network's 1984–2009 era, which also functions as a kaleidoscope.[1]

Kongsi Kisah Teladan

Pemburu Yang Baik Hati

Pada zaman dahulu, terdapat seorang pelayan raja bernama Nasiruddin yang begitu gemar sekali berburu. Pada suatu hari ketika dia sedang berburu, Nasiruddin ternampak seekor anak rusa yang cantik sekali.

“Anak rusa yang cantik itu bolehlah aku berikan kepada anakku. Mereka tentu sayang kepada anak rusa itu dan menjaganya dengan baik,” kata Nasiruddin dalam hati.

Nasiruddin menangkap anak rusa itu dibawanya pulang meninggalkan hutan tempat ia berburu itu. Apabila ibu rusa sedar bahawa anaknya telah ditangkap orang, dia merasa amat terkejut sekali. Oleh kerana amat sedih kerana tidak dapat berbuat apa-apa untuk mendapatkan anaknya kembali, ibu rusa itu mengekori Nasiruddin dari belakang.

Sementara itu, Nasiruddin yang asyik menunggang kudanya gembira memikirkan tentang anak yang baru ditangkapnya itu.

“Aku telah mendapat seekor anak rusa yang comel. Pasti anak-anakku sambut dengan gembira,” katanya dalam hati.

Tiba-tiba Nasiruddin sedar ada sesuatu yang mengekorinya, lalu dia menoleh ke belakang. Ibu rusa itu seolah-olah kelihatan sedih sekali. Ia seolah-olah berkata kepadanya, “Engkau telah menangkap anakku, hai pemburu. Hidup aku tidak ada ertinya lagi kalau kau tangkap anakku itu dari tanganku. Aku rela mati daripada hidup tanpa anak yang ku sayangi.”

Nasiruddin merasa kasihan melihat ibu rusa itu lalu melepaskan anak rusa dari pegangannya. Ibu rusa itu terus mendapatkan anaknya itu lalu menjilat-jilatnya, melompat-lompat kegirangan lalu lari semula ke dalam hutan. Sebelum menghilang, ibu rusa itu sempat menoleh ke belakang sebagai tanda mengucapkan terima kasih terhadap Nasiruddin.

Pada malam itu, Nasiruddin bermimpi bahawa Nabi Muhammad datang menemuinya.

“Hai Nasiruddin,” Nabi berkata. “Allah telah meletakkan namamu dalam senarai Raja dan engkau akan menjadi Raja,” Nabi memberitahunya.

“Jagalah kerajaanmu itu. Kerajaan ini juga menjadi satu ujian kepada engkau. Sebagaimana engkau memperlihatkan belas kasihanmu kepada ibu rusa maka engkau hendaklah juga berlaku ihsan dan baik terhadap sekalian manusia yang menjadi rakyatmu itu. Ingatlah Nasiruddin, jangan sekali engkau abaikan tanggungjawabmu terhadap rakyatmu,” kata Nabi lagi.

Mimpi Nasiruddin itu menjadi kenyataan.  Dia akhirnya menjadi Raja Ghazi, satu wilayah di Afghanistan sekarang.
 
 

Thursday, 14 February 2013

B.A.P-One Shot Lyrics,MV (EngTranslation)


Romanized
One shot, let me tell you something that you already know.
You just get the rock to me.
You na mean?

Gihoeneun han beonppun eoduun gireul georeo
Bicheul barkhyeo martin luther king cheoreom
Get your mind out fo’ the gutter
Silpae ttawiegen ajik neon eoryeo
One shot one chance
Du beoneun eobseo nochiji ma ja junbihae
Hell yeh ne jasinege deombyeo jagajin neol pyeolchyeobwa just do it.

One shot!
Gulbokhal tenga nareul dulleossan deoche geollyeodeul tenga
Only one shot!
Domangchiji ma dwidoraseoseo duryeoume matseobwa
I sesangi neol oemyeonhandaedo
Ni jasineul jikyeo geuge olbareun taedo
Everybody already know?
Hey shout your voice to the world?

Kkeuteomneun gil wieseo mulleoseol suneun eobseo
Uu uu uu u heundeulliji ma
Hondonui sigan soge nareul gadul sun eobseo
Uu uu uu u gihoeneun han beonppuniya

Only one shot only one shot
Ireul kkwak mulgo deombyeodeureo one shot
Only one shot only one shot
Sesangui neoreul deonjyeobeoryeo one shot
Only one shot only one shot
Ireul kkwak mulgo deombyeodeureo one shot
Only one shot only one shot
You only have one chance u know?

Geeureumui noye heundeureo gogaereul
Noryeokdo eomneun nomdeureun dangjang jameseo kkae
Bangguseoge anjaseo nopeun jarireul wonhae
Igeon geimi aninde hyeonsildeureul gubun motae
Oh yeah go around a track
Siganeun gyesok dolgo dora so far away
Junbidoen jamani jinjjaro mareul hae
Jejarineun huhoe ppuniya niga nuneul gameul ttae whoa

One shot!
Pihae gal tenga swiun gilmaneul chaja hemaeil tenga
Only one shot!
Geochin sesange eolgul matdaego buditchyeoseo ssawobwa
Nopeun byeogi neol mageuryeo haedo
Da ttwieoneomeobwa maebeon sseureojindaedo
Everybody already know?
Hey shout your voice to the world?

Kkeuteomneun gil wieseo mulleoseol suneun eobseo
Uu uu uu u heundeulliji ma
Hondonui sigan soge nareul gadul sun eobseo
Uu uu uu u gihoeneun han beonppuniya

Angaesoge garyeojin sumeoitdeon neoui moseupdeul
Taeyangboda tteugeopge ni jasineul taewo
Run and go away dwidoraboji ma   
Don’t stop go away neoreul nochineun ma 

Kkeuteomneun gil wieseo mulleoseol suneun eobseo
Uu uu uu u heundeulliji ma
Hondonui sigan soge nareul gadul sun eobseo
Uu uu uu u gihoeneun han beonppuniya 

Only one shot only one shot
Ireul kkwak mulgo deombyeodeureo one shot
Only one shot only one shot
Sesangui neoreul deonjyeobeoryeo one shot
Only one shot only one shot
Only one shot only one shot
Ireul kkwak mulgo deombyeodeureo one shot
Only one shot only one shot
You only have last chance u know?
 
English Translation

One shot, Let me tell you something that you already know.
You just get the rock to me.
You na mean?
 There’s only one chance as you walk on this dark path
Shine the light like Martin Luther King
Get your mind out fo’ the gutter
It’s too early for failure, you’re still young
One shot, one chance There’s no second chance, don’t lose it, get ready now
Hell yeh, challenge yourself, spread your small self out, just do it
One shot!
Are you gonna give in? Are you gonna be caught by the surrounding traps?
Only one shot!
Don’t run away, turn around and face your faces
Even if the world turns away from you
Protect yourself, that’s the right attitude
Everybody already know?
Hey shout your voice to the world?
I can’t step back on this endless path
Woo woo woo, don’t be shaken
I can’t trap myself in this time of confusion
Woo woo woo, there’s only one chance
Only one shot only one shot
Bite down hard and go against them, one shot
Only one shot only one shot
Throw yourself at the world, one shot
Only one shot only one shot
Bite down hard and go against them, one shot
Only one shot only one shot
You only have one chance u know?
Shake your head and say no to being a slave to laziness
All those who don’t try, wake up right now
You want a high position by just sitting in your room?
This isn’t a game – why can’t you separate it from reality?
Oh yeah, go around a track
Time keeps turning and turning, so far away
Only those who are ready can really talk
Staying in the same place will only make your regret when you close your eyes whoa
One shot!
Are you going to be a victim? Are you going to get lost, looking for an easy way out?
Only one shot!
Turn your face to the rough world and clash and fight
Even if the high walls try to block you
Jump over it all, even if you fall every time
Everybody already know?
Hey shout your voice to the world?
I can’t step back on this endless path
Woo woo woo, don’t be shaken
I can’t trap myself in this time of confusion
Woo woo woo, there’s only one chance
The parts of you that are hidden by fog
Burn yourself with passion that’s hotter than the sun
Run and go away, don’t look back
Don’t stop, go away, don’t let yourself go
I can’t step back on this endless path
Woo woo woo, don’t be shaken
I can’t trap myself in this time of confusion
Woo woo woo, there’s only one chance
Only one shot only one shot
Bite down hard and go against them, one shot
Only one shot only one shot
Throw yourself at the world, one shot
Only one shot only one shot
Bite down hard and go against them, one shot
Only one shot only one shot
You only have one chance u know?
  

Hasil Kerja Adik Lah Ni

Adik, memang macam nilah.  Bukan boleh duduk diam walaupun dalam kereta.  Selagi tak tidur, selagi itulah ada2 aje kerja yang dibuatnyer.  Yang ini hasil kerja dia waktu ikut Umi & Abah baru2 ini.  H/phone Umi juga yang jadi mangsanyer...


Soalannyer, namakan 5 buah pokok yang anda nampak dalam video ini !
 Kih3...
1, 2, 3, 4, 5... Pokok ape ??

Sunday, 10 February 2013

Iklan CNY Petronas 2013


Suka sebab punya 
Maksud yang mendalam
 
Usaha Tangga Kejayaan kan
Walau apapun jua rintangan... !

Saturday, 9 February 2013

Cuti2 Lagi Sempena Chinese New Year

Kami tak merayakan PuN
TaPi
Yang penting & BeSt sekali
tetap dapat bercuti2 panjang lagi kali ini !
Esok yer RaYaNyer.............



( PhOtOs FrOm GooGle )

Selamat Bercuti PanJanG JuGa PaDa SemuA !

Friday, 8 February 2013

N3 Terlambat , 1, 2 3 4 !

Saja2 nak kongsi,  jumlah views setakat dah 2 bulan berblog ni.  Yang ini disnap beberapa hari lepas.  Hermmmm, macam jauh lagi nak mengejar UMI !


Takpelah yang penting terus berusahakan.  Sebab blog ni,  bab kata Umi sampingan saja !

Kata2 Indah & Bermotivasi

Nak Ber Motivasi sikit hari ini
Untuk semua
Dan diri sendiri juga !

( DARI FB )

Thursday, 7 February 2013

Teen Room Design

Hari ni nak kongsi2 pulak
Photo2 yang menarik
UnTuK
Teen Room Design
Yang bersesuaian
Agak2 yang mana ye jadi pilihan
Saya oklah dah teenage lah kirakan
Tapi Adik tu...!!!!! Alahai.............





Wednesday, 6 February 2013

Tuesday, 5 February 2013

B1A4 VS INFINITE - 비원에이포 VS 인피니트, KMF 2012




 Saje share,,,, tak minat, tak kisahlah !
Minat manusia ni berbeza2kan
Bagi Kami, LaYaN AjElAh

Monday, 4 February 2013

Kaitan Roses & Pom Poms

Kami suka sangat!
Kalau lah boleh buat sendiri, mesti best bangat ....
Yang penting mesti ada color purple yang hangat !

The ” Bommel” also known as Pompon is crafted entirely by hand. Several hundred wool threads are bundled, rolled ,tied, and cut, all of carefully selected high-end quality wool. There are up to 1300 woolen pompons and respectively up to 45 kg of wool forming one single object. 






KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...