KLIK TABUNG 2, TQ

Wednesday, 23 January 2013

Istiadat Pengantin Perang

Tahu tak apa apa die yang dipanggil Sword Bearer ni, biasanyer di majlis rasmi contoh macam hari perkahwinan di mana pegawai-pegawai dari badan berunifom akan kawad pedang dan pengantin akan lalu di bawah pedang tu......

Sword Bearer also known as Arch of Sabers which is a wedding tradition in which sabers or swords are used to salute a newly married couple. The bride and groom pass under an honorary arch of sabers, typically when exiting the building in which the wedding ceremony took place. The tradition is in use worldwide.

Kami pernah melalui pengalaman ini, bila Adik jadi flower girl masa wedding one of our cousin sister. Dia & suami dua2 NAVY.   Lepas kena lalu bawah pedang tu, Adik kata tobat dia nak jadi flower girl lagi ! hA, hA , hA


TU ADIK KAT BELAKANG PENGANTIN PEREMPUAN, TLG ANGKATKAN KAIN




N3 AuTo PubLisH

3 comments:

Kakzakie said...

Adik must be scared with the sword dear, that's why she surrender dont want to be a flower girl anymore.

Wanieys a.k.a IbuQalief said...

ni navy punya istiadat perkahwinan kan

adyna said...

pernah tgk member kawin adat istiadat tentera nie :)..

salam perkenalan :)

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...