KLIK TABUNG 2, TQ

Thursday, 31 January 2013

Sana Sini MaRiO BaLoTeLLi

 Walaupun sana sini orang bercerita tentang

MARIO BALOTELLI

Mario Balotelli's chequered career at English champions Manchester City came to an end on Tuesday when the temperamental Italian striker signed for AC Milan in a deal thought to be worth 20 million euros.

  Dan Along sibuk dengan

Lionel Messi

 Saya akan tetap setia 

Pada si dia ini !

 Jangan marah !

( credit photos to google )

Fenomena Pukul 7

Senario hari ini
Fenomena drama jam 7 malam ni
Rasanyer on weekdays setiap hari

Sumber Dari FB

Nasib baik Umi kami tak minat sangat drama2 ini
Umi hanya tengok drama2 yang terbaik aje , kata Umi
Dan
Nasib baik juga kami bersekolah lagi !
Jadi drama2  macam ni kurang sesuai untuk kami
Tapi kekadang jeling2 juga tengok sesekali !!!

Wednesday, 30 January 2013

Lagu SAHABAT



Saya suka lagu ini, Adik pun suka, 
Sebab dia kawan saya, saya sahabat dia
Kawan bermain, dan sahabat gaduh2 juga
Ha Ha Ha
Apapun kita layan aje......
Sebab lagu ini  menceritakan
Tentang erti persahabatan 

Indahnya Kota Paris!!!!!


                     Welcome Toooooooooooo~
         

Permandangan Di sekitar Menara Eiffel

Sunday, 27 January 2013

Ber Pantun Di Hari Minggu

( DARI GooGle IMaGE)
Pantun merupakan satu puisi Melayu sejati. Pantun terpendek terdiri daripada dua baris yang mempunyai ikatan berirama dan mempunyai sebutan yang sama dihujungnya. Baris-baris ini pula boleh dikumpulkan menjadi empat, enam ataupun lapan baris. Jarang terdapat pantun yang melebihi lapan baris dan pada kebiasaannya pantun terdiri daripada empat barisan. Pantun terbahagi kepada dua bahagian sama banyak rangkapnya, iaitu bahagian pembayang dan diikuti pula dengan maksud pantun. Bahagian pembayang bagi pantun empat kerat terdiri daripada dua ayat pembayang dan dua ayat maksud, dan bagi pembayang pantun lapan kerat adalah empat ayat pembayang dan empat ayat maksud dan demikianlah seterusnya.

Anak punai, anak merebah
Hinggap di tonggak mencari sarang
Anak sungai lagikan berubah
Inikan pula hatinya orang
 
Anak merak anak merbah
Beradu kedua di dalam sarang
Siibu mendodoi
Anak sungai lagikan berubah
Inikan pula hati orang
Mengapa dirindui
 

Yang ini pantun KAMI .....

Hari ini hari minggu
Sebab semalam kan hari Sabtu
Banyak kerja2 yang menunggu
Tapi sebab esok cuti lagi, kita tangguh duluuuuuuuuuuuuu!
 
SuMBer DaRi SiNi 

Saturday, 26 January 2013

Spring Season Oh Musim Bunga

Saya Suka Bunga, 
Adikpun suka bunga
Kami memang suka bunga
Anda semuapun pasti suka bunga ! 
Bestnyer kalau ada musim bunga
Sapa Tak Suka Bunga ANGKAT TANGAN !

Spring is one of the four conventional temperate seasons following winter and preceding summer. The specific definition of the exact timing of "spring" varies according to local climate, cultures and customs. At the spring equinox, days are close to 12 hours long with day length increasing as the season progresses. Spring and "springtime" refer to the season, and also to ideas of rebirth, rejuvenation, renewal, resurrection, and regrowth.







KaLauLah dapaT peTiK bungA2 maCam ni, Buka KeDai BungALah KaMi. Kih3

Gambar2 sumber GoOGle ImAgE

Friday, 25 January 2013

Saya Suka Warna Bersih Adik Suka Warna Warni

vErangan2 lah nak ada bilik tidur yang cantik2 ( pelik )
Susah kalau citarasa berbeza kan 
Takut jadi macam ini pulak nanti

 Explosion of Colors versus Completely White!







Memang lagi pening lah nanti kepala uMMi kAmi......


Jumaat Yang Indah

( GOOGLE IMAGE)

JOM KITA SAMA2 AMALKAN...

Thursday, 24 January 2013

Salam Maulidur Rasul 1434H

Hari ini 12 Rabiulawwal 1434H merupakan Cuti Umum untuk seluruh Negara.  Cuti bersempena Hari Keputeraan Nabi Muhammad S.A.W. Junjungan Besar Kita.
( Dari GooGle )
Kami nak kongsikan sama tentang kisah hidup Rasulullah SAW yang menunjukkan betapa tingginya sifat kasih sayang baginda. 5 Antaranya :-

1. Pernah seorang Arab Badwi menarik dengan begitu kasar jubah buatan Najran yang kasar kainnya, yang dipakai oleh Rasulullah SAW hingga berbekas leher baginda. Tetapi Rasulullah SAW tidak marah, malah menghadiahkan jubah itu kepada Arab Badwi tersebut.

2. Seorang wanita tua selalu menyakiti Rasulullah SAW dengan meletakkan duri, najis dan lain-lain halangan di jalan yang selalu dilalui oleh Rasulullah SAW. Namun Rasulullah SAW tidak bertindak balas. Pada satu ketika apabila wanita itu sakit, Rasulullah SAW menziarahi dan menunjukkan kasih sayang terhadapnya. Wanita tua itu terharu dengan kebaikan Rasulullah, lantas memeluk Islam di tangan baginda.

3. Rasulullah SAW pernah dilihat oleh para Sahabatnya mencium anak kecil, lantas seorang Sahabat menegurnya, “Engkau mencium anak kecil, ya Rasulullah?” Kerana pada sangkaannya Rasulullah tidak pernah mencium anak kecil. Baginda mengiyakan lantas bersabda, “Barang siapa tidak mengasihi, dia tidak akan dikasihi.”

4. Rasulullah SAW sangat mengasihi Sahabat-sahabatnya. Jika seorang Sahabat sudah dua tiga hari tidak kelihatan, baginda akan bertanya, “Ke mana perginya si polan si polan itu…”

5. Jika ada orang yang meminta tolong pada Rasulullah SAW, tidak pernah baginda tidak menunaikannya. Baginda sangat prihatin dan amat mengambil berat kesusahan orang lain. Rasulullah SAW bersabda: “Barang siapa yang menunaikan satu hajat saudaranya, akan ALLAH tunai 70 hajatnya.”

Betapa tingginyer sifat kasih sayang Rasulullah S.A.W ini.  Moga dijadikan panduan untuk kita semua.  AMin2


N3 AuTo PuBlisH

Wednesday, 23 January 2013

Istiadat Pengantin Perang

Tahu tak apa apa die yang dipanggil Sword Bearer ni, biasanyer di majlis rasmi contoh macam hari perkahwinan di mana pegawai-pegawai dari badan berunifom akan kawad pedang dan pengantin akan lalu di bawah pedang tu......

Sword Bearer also known as Arch of Sabers which is a wedding tradition in which sabers or swords are used to salute a newly married couple. The bride and groom pass under an honorary arch of sabers, typically when exiting the building in which the wedding ceremony took place. The tradition is in use worldwide.

Kami pernah melalui pengalaman ini, bila Adik jadi flower girl masa wedding one of our cousin sister. Dia & suami dua2 NAVY.   Lepas kena lalu bawah pedang tu, Adik kata tobat dia nak jadi flower girl lagi ! hA, hA , hA


TU ADIK KAT BELAKANG PENGANTIN PEREMPUAN, TLG ANGKATKAN KAIN




N3 AuTo PubLisH

Kongsikan The Beautiful Korea

Memang teringin sangat nak pergi tau ! Kita layan2 gambar sambil verangan2 dulu, BoLeH .....








SUMBER FOTO DARI SINI

Entry Auto Publish

Tuesday, 22 January 2013

Tentang DIA Kesuma Angsana

Bila saya terjah bloglist saya, asyik2 jumpa nama dier. Blog lain2 pulak, ada saje nama dia menyangkut dalam senarai pengomen2 tegar tu.  Bila singgah kat blog dier, dah ramai juge yer pembaca dan pengikut dier.  Hmmmm....Boleh ke kami jadi macam tu jugeK ?? Rasanyer macam baru aje kami nampak dier sibuk2 join dunia blog2 ni .....Siapa dier....................... ! Terjahlah !


Kalau dier boleh, kami pun boleh jugeK !!!!!!!! Kalau Dia KA,.....Kami KM ( Tapi bukan Kate Middleton yeK..Kih3

Sumber gambar GOOGLE
Orang kata like mother, like daughterkan   Jangah marah HA!.  ( Tapi Umi selalu pesan, BLog ni hanya sampingan ajerrrrr....! )

N3 AuTo PuBlisH

Pelajaran 1st Priority

Kata Umi, OK aje kalau kita minat membaca novel2 ni, isi2 masa


Pun, tak salah juga kalau sekadar minat muzik K-pop tu


Dan Ok juga kalau sesekali nak berblogging kalau ada masa


Tapi kena ingat selalu

PELAJARAN MESTI TETAP JADI NO.1

Ingat tu ye ADIK ! 

( Tiba2 pulak ALONG pun nak buat blog juge )

Entry Auto Publish

Monday, 21 January 2013

Once Upon A Time @ ICT



I-City Shah Alam

Description:
City of digital lights, as its name implies, the best time to visit is at night. There is much to do and see here, from shopping to snow filled indoor park, to beautiful neon lights that adorns the gardens to the many restaurants that offer a gastronomy experience.
Tel: +603 5521 8800
Address: Jalan Multimedia 7/A, City Park, i-City, 40000 Shah Alam, Selangor

KAMI berdua pernah ke sana juga !
Best tapi dinasihatkan pakai baju tebal
Dan beli sarung tangan siap2.. okies






Entry Auto Publish

10 Thing that we can do with Recycle Plastic Bottles

Pernahkah anda terpikir ape yg kita nak lakukan dgn botol2 plastik terpakai yg kita gunakan saban hari dalam kehidupan kita? Hari ini saye nak kongsikan beberapa cara terbaik,kreatif dan sangat menarik yg dapat kita buat dgn hanya menggunakan botol plastik terpakai selain menjualnya kepada bangla roda tiga.Mungkin boleh cuba jugak =D


Are you a fan of sustainable design? Then, you’ve come to the right place! We present you today 10 ideas of how to obtain decorative objects from recycled bottles. For example, Michelle Brand designed an aesthetic curtain most people would perceive to be waste or rubbish. The fabric is composed of plastic drinks bottle bases, which have been cut, sanded and then tagged together. When asked what kind of special material and craft she applied in her designs, she answered: “I use plastic drinks bottles in my designs. It is so much more challenging to use an existing shape and material. My inspiration came from my method of enquiry about plastic as a material. I deconstructed the material, rather than asked, “what can I make from plastic bottles?”. I applied my creative design, maker, and artistic skills to transform the overlooked into the beautiful. I would like to think that my designs are the Sex in the City of the reuse world!
1)
 45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
 2)
 45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
3)
 45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
4)
45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
5)
 45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
6)
45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
7)
 45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
8)
45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com
9)
 http://cdn.designrulz.com/wp-content/uploads/2012/11/plastic-bottle-art-designrulz-cover.jpg
10)
45 Ideas of How To Recycle Plastic Bottles    DesignRulz.com 

Sekian sahaja tips untuk kali ini. Selamat Mencuba^^
source from here
 

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...