KLIK TABUNG 2, TQ

Friday, 28 December 2012

Persiapan Ke Sekolah Dah Siap !

Kami berdua tengah sibuk dengan persiapan untuk sessi persekolahan tahun 2013.  Barang2 keperluan dah pun dibeli.  Buku2 pun dah siap semuanyer.  Hanya menanti hari2 persekolahan itu tiba.  Tapi penat lah nak mengemas itu dan ini.  Apalagi bila baru balik dari cuti2.

Terima kasih pada semua yang sudi singgah blog kami yang tak seberapa ini.  Tak berapa pandai lagi dalam berblog ini.  Nak balas jejak pun tak reti.  Apapun tq semua.  Umi tolong check2 kat tabung Nuffang tadi, dah ada beberapa RM dah setakat minggu ini.  Rezeki2 !  Umi kata oklah tu untuk blog yang baru sebulan dua macam kami ni.  Alhamdulillah. Kami pun bukan reti sangat tentang Nuffnang2 ni.  Thanks Umi!

TERIMA KASIH PADA NUFFNANG & TERIMA KASIH SEMUA ! TERUSKAN KLIK3 YE......

Thursday, 27 December 2012

Beast (Yoseob)- Caffeine mv & lyrics


Neujeonne jaya doeneunde meorissoge yangeun beolsseo da sesseo
Eotteokedeun jamdeureo boryeo haetdeon syawodo tto dasi haesseo
Cheonjange ni eolguri jakku geuryeojigo nungameumyeon
Kkeutnabeorin uri storyga damgin chaegi pyeolchyeojigo
Neon tteonagan huedo nal ireoke goerophyeo
Eojjeodaga naega ireokekkaji goerowo
Hage doen geonji naega mwol jalmotan geonji
Uriga wae ibyeoringeonjido moreuneunde

Cause ur like caffeine, nan bamsae jam mot deulgo
Simjangeun gyesok ttwigo geureodaga tto niga neomu mipgo
Like caffeine meolliharyeogo haedo
Ijeoboryeogo haedo geureol suga eojjeol suga eobtjanha

You’re bad to me, so bad to me, oh girl you’re like caffeine
You’re bad to me, so bad to me, oh girl you’re like caffeine
You’re bad to me, so bad to me, oh girl you’re like caffeine
You’re bad to me, so bad to me, so bad to me, yeah

Sumeul swil ttaemada niga geuripda gateun haneul arae itda
Saenggakhanikka deo michinda ireomyeonseodo nan neol mot noha
Jeogi changmun bakk datuneun yeonindeuri boyeo jinan uri moseup gata nunmul goyeo
Ibwayo geureoji malgo geunyeol gamssajwoyo nal bwayo ireon naega eottae boinayo

Neol butjabeul gihoedo naegen jul su eobseonni
Geureoke swipge kkeutnabeoril gabyeoun sain
Anieotjannni anim nae chakgagin geonji
Uriga wae ibyeorin geonjido moreuneunde

Cause ur like caffeine, nan bamsae jam mot deulgo
Simjangeun gyesok ttwigo geureodaga tto niga neomu mipgo
Like caffeine meolliharyeogo haedo
Ijeoboryeogo haedo geureol suga eojjeol suga eobtjanha

Ireoke neol miwohadagado nan
Hamkkeyeotdeon sigan dorabomyeon useumi nawa
Eojjeomyeon itgi sirheun geonjido molla
Ani itgi sirheunga bwa ganjikhago sipeun geonga bwa

Cause ur like caffeine, nan bamsae jam mot deulgo
Simjangeun gyesok ttwigo geureodaga tto niga neomu mipgo
Like caffeine meolliharyeogo haedo
Ijeoboryeogo haedo geureol suga eojjeol suga eobtjanha

You bad to me, so bad to me, oh girl you like caffeine
You bad to me, so bad to me, oh girl you like caffeine
You bad to me, so bad to me, oh girl you like caffeine
You bad to me, so bad to me, so bad to me, yeah



 Source : http://www.kpoplyrics.net

(Nota kecik :  Tukar background blog ni, lepas balik cuti2 bersempena tahun baru 2013 nanti )

Tuesday, 18 December 2012

Menghitung Masa, Membilang Hari

Kami sedang menghitung masa, membilang hari nak bercuti2 lagi.  Tak sabar sangat2. Umi kata bercuti kali ini untuk rehat2kan minda, tenangkan diri dan fikiran dulu sebelum masuk sekolah nanti.  Memang tak sabar dah ni. Rasa nak pusing aje jarum jam tu untuk cepatkan masa !  Tapi adik saya kata.... Sabar itu sebahagian daripada iman............ Huhuhu


Monday, 17 December 2012

Gambar2 Tertinggal Di Cameron Highlands

Nak kongsi gambar2 ini.  

Di snap2 sekitar Bukit Tinggi Cameron Highlands, Pahang, Malaysia











Gambar2 lain ada di entry BLOG KESUMA ANGSANA sebelum ini dah !

Sunday, 16 December 2012

Kosong Sekosong Perut Kami

Suka dengan lagu ini ke ?


 Kosong kosong, sekosong perut kami sebab asyik nak membuang dan muntah2 aje ni.
Cepatlah baik dan cepatlah pergi wahai sakit!
Tidur susah, makan pun payah
Dugaan2 betul

Doakan Kami !

Salam semua.

Kami baru balik dari bercuti.  Tak dapat nak buat apa2 cerita lagi sebab kami berdua diserang sakit perut, demam panas, cirit birit dan demam panas. Muntah2 lagi.  

Jenguk sajalah ke BLOG KESUMA ANGSANA untuk tau lebih lanjut kisah cuti2 kami ye.  Dan tolong doakan kami segera sembuh. TERIMA KASIH !

Thursday, 6 December 2012

Selamat Sampai Dah

Alhamdulillah, kami & keluarga dah selamat pun sampai ke Negeri Cik Siti Wan Kembang !.  Sedang menikmati detik2 bahagia suka ria dalam tempoh seminggu ini.  Banyak yang dirancangkan dan moga semuanyer akan berjalan lancar...........

Wednesday, 5 December 2012

Seminggu Bercuti

Salam Hari Rabu semua.  Kami akan mula bercuti selama seminggu.  Balik kampung Abah nun jauh di pantai timur sambil jalan2 makan angin kata Umi.

Mesti seronok ni.  Akan melalui 5 Negeri.  Dari Selangor, K.L, Pahang, Trengganu dan barulah Kelantan.  Moga2 selamat semuanyer nanti.  Ok, sampai jumpa lagi di lain entry ye. 

google




Friday, 30 November 2012

Kim Sungkyu - 60 second


Hari ini Adik saya xde kat umah ni. Ikut Umi ke office ler pulak dier.  Layan ajelah video ni dulu sementara tunggu dia balik dengan seribu cerita petang nanti !.

Terima kasih membaca & sudi follow.  Saya murid baru belajar.....

Thursday, 29 November 2012

Nak Baca Kisah KESUMAMARUKU

Hari ini dah tau nak cerita apa.   Boleh singgah di blog KESUMA ANGSANA dan baca kisah kami ye. Ini link dier !

  http://www.kesumaangsana.blogspot.com/2012/11/aktiviti-kesumamaruku-ku.html
 ( Gambar yang kami pinjam dari sana ! )

Bloglist Saya Tanda Terima Kasih

Umi saya selalu kata dan berpesan, orang berbudi kita berbahasa, orang memberi kita merasa. Jadi org dah sudi follow, kenalah masukkan dalam bloglist kita. Nanti meriahlah blog kita.

Jadi, hari ini saya nak masukkan 15 orang yang pertama yang sudi follow saya dalam bloglist saya.  Terima kasih Uncles & Unties semua sebab sudi folllow blog saya yang x seberapa ini ye. Paling penting, terima kasih pada KESUMA ANGSANA !

Terima kasih sekali lagi dari Kami ~~ Kesuma Maruku & SueQistina

http://lovingwantie.blogspot.com/
http://bellaisyqeef.blogspot.com/
http://izan-az.blogspot.com
http://msvelentine.blogspot.com/
http://aku-saya-alam.blogspot.com
http://onitsukahana.blogspot.com/
http://mymatatajam.blogspot.com/
http://idzrarynprelovedproperty.blogspot.com/
http://winkwinkwinky.blogspot.com/
http://bdkbucuk.blogspot.com/
http://nurulhusnamohdhassan.blogspot.com/
http://coratcoretkuini.blogspot.com/
http://pykapdot09.blogspot.com/

Ada 2 lagi saya x dapat link dier.
MyStorypic
Dan
Supergirl

Untuk yang 2 tu, nnti tolong tinggalkan link kat kotak komen saya ye, thank you. Lagi satu kalau saya tertinggal tolong bagi tau juga ye.

Wassalam

Tuesday, 27 November 2012

Chords CN Blue- Hey you


CN BLUE- HEY YOU
Am                   Dm
Na honja michidorong neomaneul michidorong 
G                            C
neol sarang-ha-go sarang-han geuge jalmoshiramyeon
Dm    G      C              Am
Aniya aniya ikeon cheongmal aniya
Dm   G      C           
Dudu durudu love aga-in 
 
Am            Dm          G
mae-il mae-il dubab dubab keo-reobwah 
C                        Am
du-ri geoddeon georireul keo-reobwah
Dm          G
Once aga-in back aga-in 
C               Am
ge ringer ringer ringer ring
Dm                       G  
Haruharu monday tuet-day better day 
C               Am
tto useul keora-go 
F                        G
wiirohae bojiman nae-gen neoppuniya
 
Am               Dm
Go-odbye darling hey you 
G             C-Am
oh my darling hey you 
Dm             G
jugeul mankeum sarang-hae
C
Jebal nae-ge do-rawah jwo 
Am     Dm      G      C
sarang-hanikka neoman anikka 
Dm         E           Am
tashi hanbeon-man love forever
Dm              G         
duruduru durudu blah blah 
C              Am
duruduru durudu No no 
Dm          G
once aga-in back aga-in 
C                                Am
bea-utiful bea-utiful bea-utiful one day
Dm              G         
duruduru durudu blah blah 
C        Am
duruduru durudu No no 
F             E        Am
sarang-haneun nal tteonajima 
 
 
Am                     Dm
na honja pabocheoreom neoks na-gan pabocheoreom
G                            C
Neol sarang-ha-go sarang-han nae-ga jikyeowo-nna bwah
Dm    G      C              Am
Kara-go kara-go neoneun ibyeo-reul marha-go
Dm   G      C           
Dudu durudu love aga-in 
 
Am            Dm          G
oneuldo nan dubab dubab Bu-lleo bwah
C                         Am 
hamkke deuddeon noraereul bu-lleo bwah
Dm          G
Once aga-in back aga-in 
C               Am
ge ringer ringer ringer ring
Dm                       G  
Bami sae-myeon monday tuet-day better day 
C               Am
da ijeul keora-go
 
F                        G
Maebeon dajimhaedo nae-gen neoppuniya
 
 
Am               Dm
Go-odbye darling hey you 
G             C-Am
oh my darling hey you 
Dm             G
jugeul mankeum sarang-hae
C
Jebal nae-ge do-rawah jwo 
Am     Dm      G      C
sarang-hanikka neoman anikka 
Dm         E           Am
tashi hanbeon-man love forever
Dm              G         
duruduru durudu blah blah 
C        Am
duruduru durudu No no 
Dm          G
once aga-in back aga-in 
C                                Am
bea-utiful bea-utiful bea-utiful one day
Dm              G         
duruduru durudu blah blah 
C        Am
duruduru durudu No no 
F             E        Am
sarang-haneun nal tteonajima 
 
 
g-g-go-od bye darling uh, oh oh oh my darling you 
yeah yeah yeah i ready now
F      E       C           Dm
Apeudajanha nan an dwehn-dajanha 
Dm
say oh-e-oh oh-e-oh say no no no no no no
E
Tell me why 
hey you 
 
Am               Dm
go-odbye darling hey you 
G             C
oh my darling hey you
Dm          G
Nae sarangi neol wonhae 
C
nae gaseumi neoman wonhae 
Am                 Dm      G      C    Am
haengbo-khaet-deon nal keuri-un nan ne~ol
Dm         E           Am
dwehdo-ra-gallae love together
Dm              G         
duruduru durudu blah blah 
C        Am
duruduru durudu No no 
Dm          G
once aga-in back aga-in 
C                                Am
bea-utiful bea-utiful bea-utiful one day
Dm              G         
duruduru durudu blah blah 
C        Am
duruduru durudu No no 
F             E        Am
sarang-haneun nal tteonajima 

Monday, 26 November 2012

Diandra Arjunaidi - Angkasa mv

  
                                              

Tempat Menarik Di Melaka

  Sejak bermulanya cuti sekolah kebosanan mulai melanda~ Urgh slalunya cuti org happy?  Tapi tu tk mnjadi masalah sbb kat rumah ade Laptop... itu kira satu kemudahan juga bukan? hehehe... Hari2 kerjanya baca novel,komik,study & on9 tak pon lyn citer korea kat tv...^_^ kalau nak lepak ngan cik adik kesayangan tu alamatnya citer cartoon jer la...Kalau ade mase tolong jgk la emak lipat kain sbgai senaman tangan...Slalunya kalau cuti mcm ni  my family akn melancong ker----> Port Dickson hahaha...  Jauh kan kalau naik kereta ambil masa dlm 2-3 jam jer x de la jauh mne.... Tpi tahun ini buat kelainan sikit sbb my family akn ke Melaka....
    Yg ni antara tempat mnarik di Melaka--->


                                                             Taman Buaya Melaka


                                                            Kota A'Famosa Melaka


Muzium Samudera Melaka

Zoo Melaka

Taman Rama-rama Melaka


Harap bila dah sampai Melaka nnti dpt la pergi tempat2 berikut...^_^Sekian shaje untuk N3 kali ni Wassalam...
         

Chord guitar The Wanted- Chasing The Sun



Chasing The Sun
The Wanted


Am



I'm better



C
So much better now
G                           D
I see the light, touch the light,
We're together now
Am
I'm better
C
So much better now
G                           D
Look to the skies, gives me life
We're together now

Am                C
We've only just begun
               G
Hypnotised by drums
              D
Until forever comes
                           Am
You'll find us chasing the sun
                             C
They said this day wouldn't come
               G
We refused to run
                 D
We've only just begun
                           Am
You'll find us chasing the sun
          C


Oh oh oh oh
          G
Oh oh oh oh
         D
Oh oh oh oh
                            Am
You'll find us chasing the sun
(repeat)
        
         Am             
When the daylight's fading
C                       G
We're gonna play in the dark
                  D
Till it's golden again
           Am
And now it feels so amazing
C
To see you coming
G                     D
We'll never grow old again
                          Am
You'll find us chasing the sun

KLIK UNTUK TABUNG 3 , TQ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...